“Ξεσήκωσαν” το κέντρο του Βόλου οι διανομείς του e-food (video)

Ζητούν την επαναφορά των συμβάσεων σε 115 συναδέλφων τους

Μοτοπορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Πλατεία Ελευθερία αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι στην E-food.
Οι διανομείς πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας ζητώντας από την εταιρεία να επαναφέρει τους 115 συναδέλφους τους, των οποίων έληξαν οι συμβάσεις και τους πρότειναν την εργασία με μπλοκάκι, στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς.


Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται η εταιρεία, με τους διανομείς να πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.

Ο Απόστολος Στύλλας, εκπρόσωπος των διανομέων της της e-food στον Βόλο, τόνισε ότι η κινητοποίηση ήταν καθαρά επαγγελματική, χωρίς κομματικό ή συνδικαλιστικό πρόσημο και πως σκοπός των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα με την εταιρεία.
Τα αιτήματα είναι η επαναπρόσληψη των 115 διανομέων των οποίων η σύμβαση έχει λήξει, η μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, η κατάργηση της αξιολόγησης με τη μέθοδο των budges. «Θέλουμε η εταιρεία να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη μας», σημείωσε ο κ. Στύλλας.

Για το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να εισπράξουν το αρνητικό κλίμα του κόσμου απέναντι στην e-food και να έρθουν απολύσεις, ο κ. Στύλλας απάντησε πως προς το παρόν δεν έχουν γίνει κινήσεις. «Έχουμε προσπαθήσει να διαφυλάξουμε την εικόνα της εταιρείας, οι κινήσεις ήταν μέσω του ψηφιακού ακτιβισμού που έγινε από κόσμο που δεν εργάζεται στην εταιρεία, απλά κατάλαβε το πρόβλημα και έτρεξε να βοηθήσει. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε τυπικοί και σωστοί στη δουλειά μας, μέχρι την τελευταία στιγμή. Η στάση εργασίας είναι νόμιμη, δεν έχουμε δώσει δικαίωμα, θα κάνουμε τη στάση μας ειρηνικά και δεν θέλουμε να γίνει κάποια ζημιά στην εταιρεία. Είμαστε μαζί της και το μόνο που θέλουμε είναι να ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη μας και να αποκατασταθεί η κατάσταση. Μετά τις αντιδράσεις, η εταιρεία έκανε κάποιες κινήσεις υποχώρησης, αλλά αυτό που περιμένουν οι εργαζόμενοι είναι να καθίσουν μαζί της στο τραπέζι και να συζητήσουν μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Βόλο η e-food απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενοι, το 65% των διανομέων είναι μισθωτοί και το 35% ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στον Βόλο σχεδόν 100 διανομείς με τα μηχανάκια τους “ξεσήκωσαν” το κέντρο της πόλης με τις κόρνες τους, κατά τη διάρκεια της δικής τους πορείας.

Δείτε τα βίντεο του magnesianews.gr


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.