Ράνια Καρανικόλα: «Ο Αη Βασίλης έστειλε το δώρο για τα παιδιά μας με τα αμαξίδια»

Ευχαρίστησε τον ΟΛΒ για τη μεγάλη δωρεά και τους Βολιώτες που δίνουν από το υστέρημά τους

Ως δώρο του… Αη Βασίλη προς τα παιδιά με αναπηρία που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικά αμαξίδια, χαρακτήρισε την ανταπόκριση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που πρόσφερε 60.000 €, αλλά και όλων των Βολιωτών που προσφέρουν για την αφορά λεωφορείου για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, η κα Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας.
Η κα Καρανικόλα, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και δήλωσε ότι η προχθεσινή μέρα ήταν πάρα πολύ καλή και ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι, με τη μεγάλη δωρεά του ΟΛΒ για την απόκτηση του λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και είμαστε πολύ κοντά στο στόχο.

Ανέβηκε η τιμή, ο δρόμος όμως είναι μικρός

«Επικοινωνήσαμε με τις εταιρίες που παράγουν αυτά τα ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά αμαξιδίων, η Mercedes είναι μια από αυτές και έχει αποσύρει το τελευταίο μοντέλο και περιμένει τη νέα παραγωγή στο τέλος του χρόνου, οπότε για μας δυστυχώς έχει ανέβει η τιμή κι έτσι έχουμε μια μικρή διαδρομή ακόμη», δήλωσε η κα Καρανικόλα. Η ίδια είπε ότι πλέον, για να γίνει το όνειρο γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, πραγματικότητα, απαιτούνται λίγο πάνω από 20.000 €.
Η ίδια φάνηκε αισιόδοξη ότι αυτή η μικρή διαδρομή θα γίνει, καθώς όλη η πόλη είναι επί ποδός, κάτι που δίνει στον Σύλλογο, στο σχολείο και στους μαθητές, μεγάλο κουράγιο. Η κα Καρανικόλα ευχαρίστησε, μέσω του «Ράδιο Ένα», τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σκάγιαννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τοζίδη, για την πολύ μεγάλη αγάπη που έδειξαν στον Σύλλογο Γονέων.

«Αυτό ήταν που τα άλλαξε όλα»…

Η ίδια είπε, ότι ένα πρωινό σκέφτηκε, όταν άλλαξε η ηγεσία του ΟΛΒ, να πάει να γνωρίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού. Πήγε μόνη της, την δέχτηκε και του εξήγησε ποιος είναι ο Σύλλογος, τι κάνει, τον αγώνα στον οποίο έχει αποδυθεί, ότι ο Δήμος Βόλου αρνείται πεισματικά να μεταφέρει τα παιδιά με αμαξίδια στο σχολείο, είπε ότι την άκουσε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, είπε ότι και ο ίδιος έχει αγοράσει κουπόνια και είπε ότι ο Οργανισμός, περιμένει επιστολή. «Αυτό ήταν που τα άλλαξε όλα», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων με παιδιά ΑμεΑ, που πρόσθεσε ότι σε λιγότερο από 10 μέρες ο κ. Τοζίδης κάλεσε τον Σύλλογο, έγιναν πολλές συζητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και για τη συντήρηση του αυτοκινήτου και όλο αυτό είχε μια ευτυχή κατάληξη, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο ΟΛΒ θα ενισχύσει την προσπάθεια με 60.000 €.
Η κα Καρανικόλα τόνισε ότι όταν τα σχολεία έχουν ιδιόκτητο μέσο, το υπουργείο εγκρίνει κάθε χρόνο το κονδύλι για τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλιση, τη συντήρηση και τα καύσιμα.

Ευχαριστίες σε όλους

Η πρόεδρος του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους Βολιώτες, τον καθένα από μας, τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, με τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, που από το υστέρημά τους προσφέρουν σ’ αυτή τη διαδικασία, όπως και τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τους διευθυντές όλων των σχολείων. «Πολλές φορές τα λόγια είναι πολύ λίγα για να εκφράσει κανείς αυτό που νιώθει η καρδιά», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε και τα ΜΜΕ που κρατούν ψηλά το θέμα.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων και η πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ συγκινητική προσπάθεια αυτή της Ελένης Παπαθανασίου, και όλων των δημοσιογράφων, την επόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην Εξωραϊστική, με μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας, τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για την αγορά του λεωφορείου. Όπως είπε, η Ελένη Παπαθανασίου, είναι πολύ αθόρυβη και αποτελεσματική και την ευχαρίστησε δημοσίως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.