«Ριγμένο» και πάλι το «Αχιλλοπούλειο» – Προκήρυξη για 2 ειδικευμένους γιατρούς στο Βόλο και για 11 στη Λαμία!

Τη διαρκή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, αποκαλύπτει ο αριθμός των ειδικευμένων που εγκρίθηκαν για να προσληφθούν στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Σε αντίθεση με τον Βόλο, προτεραιότητα φαίνεται να δίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου και η ιδιαίτερη πατρίδα του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Κοντοζαμάνη από τις 400 θέσεις ειδικευμένων γιατρών που προκηρύσσονται σε ολόκληρη τη χώρα, μόλις 40 αναλογούν στην 5η ΥΠΕ και από αυτές μόλις δύο στο Νοσοκομείο του Βόλου! Συγκεκριμένα μία (1) θέση Επιμελητή Β’ με ειδικότητα Εσωτερικής Παθολογίας και μία (1) θέση Επιμελητή Β’ με ειδικότητα Ακτινολογίας με εμπειρία στον Μαγνητικό Τομογράφο που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί στο «Αχιλλοπούλειο» λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Αναλυτικότερα στο σύνολο των 400 θέσεων που προκηρύσσονται, στις 7 ΥΠΕ της χώρας αναλογούν οι εξής θέσεις:
1η ΥΠΕ – 149 θέσεις, 2η ΥΠΕ – 52 θέσεις, 3η ΥΠΕ – 28 θέσεις, 4η ΥΠΕ – 49 θέσεις, 5η ΥΠΕ 40 θέσεις, 6η ΥΠΕ – 44 θέσεις, 7η ΥΠΕ – 38 θέσεις. Ειδικότερα στην 5η ΥΠΕ στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Λάρισας προκηρύσσονται 5 θέσεις, στο Ν. Χαλκιδας, Κ.Υ. Καρύστου και Κύμης 12 θέσεις, στο Γ.Ν.Τρικάλων 1 θέση, στο Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» 3 θέσεις, στο Γ.Ν. Λαμίας 11 θέσεις, στο Γ.Ν. Καρπενησίου 1 θέση, στο Γ.Ν. Καρδίτσας 1 θέση, στο Γ.Ν. Άμφισσας 1 θέση και στα Γ.Ν. Λιβαδειάς – Θηβών 3 θέσεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τόσο για τις θέσεις στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και για τις υπόλοιπες, που θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 23/09/2020 ώρα 12.00 και λήγει στις 07/10/2020 ώρα 12.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς για την κατανομή των θέσεων στις ΥΠΕ της χώρας, ενώ ερώτηση για το θέμα έχουν υποβάλλει και οι Βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρ.Μπουκώρος, Θαν.Λιούπης και Κ.Μαραβέγιας.