Ρήξη εντός της Ε.Ε. προτείνει το ΜέΡΑ25

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την οικονομία», ανέφερε ο Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής Ηρακλείου

Ρήξη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και για την Κοινή Αγροτική Πολιτική προτείνει για χώρα μας το ΜέΡΑ25, ώστε η Ελλάδα να έχει μια άλλη πορεία, όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο Γιώργος Λογιάδης βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος.

Όπως ανέφερε, η Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει σταματήσει να παράγει, λόγω μη ύπαρξης κινήτρου, ενώ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν μπόρεσε να ενωθεί ούτε με την πανδημία και έκανε λόγο για τεράστια συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια.

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Λογιάδης τόνισε ότι η έκρηξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω του Χρηματιστηρίου ενέργειας την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό, εκτινάχτηκαν οι τιμές, καταστράφηκε κόσμος και αφορά όλους , αλλά πιο πολύ τους ευάλωτους πολίτες, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα αυτό, είναι ένα τεράστιο θέμα που δυστυχώς πολλαπλασίασε η κυβέρνηση, διότι ένα μέρος του πληθωρισμού και της ακρίβειας είναι από το εξωτερικό με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών.

“Η κυβέρνηση με το Χρηματιστήριο ενέργειας, καταστρέφει την οικονομία”, τόνισε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

 

Προβλήματα στον τουρισμό

 

Ο κ. Λογιάδης, που είναι παράλληλα επιχειρηματίας του τουρισμού, ανέφερε ότι ο τουρισμός ξεκίνησε σιγά – σιγά στην Ελλάδα, προέβλεψε ότι θα είναι τουρισμός της τελευταίας στιγμής, ενώ οι επιχειρήσεις από το 2019 διατηρούν σταθερές τις τιμές, λόγω της πανδημίας και τώρα αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα των αυξήσεων και του πληθωρισμού σε όλη την οικονομία.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες πέραν της ακρίβειας, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και πότε θα τερματιστεί, τι επιπτώσεις θα έχει στις πρώτες ύλες, γιατί η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα.

Επίσης τόνισε, ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη ανθρώπων που θα δουλέψουν στον τουρισμό, οι οποίοι με 3-4 μήνες δουλειά τα προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσαν να ζήσουν, όπως και της υπερφορολόγησης. Την ίδια στιγμή, το airbnb είναι ανεξέλεγκτο και αχαλίνωτο, που έχει αποτέλεσμα ακόμη και την εκτίναξη των ενοικίων στις τοπικές κοινωνίες.

Ως πρόβλημα χαρακτήρισε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και τα επόμενα χρόνια τα προβλήματα στην οικονομία των χωρών της Ευρώπης, τουρίστες από τις οποίες έρχονται στην Ελλάδα.

Υπαρκτή η φοροδιαφυγή

“Αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και έχουν δεσμεύσει τον Ελληνικό λαό με αβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, ανάγκασαν σε υπερφορολόγηση, και όλοι να προσπαθούν να φοροδιαφύγουν και όπως είχαν πει στελέχη της τρόικα στον Γιάνη Βαρουφάκη που διαπραγματευόταν με τους θεσμούς, στην Ελλάδα από τις 800.000 επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν οι μισές”, ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι η ίδρυση κοινωνικής κατοικίας, που δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη, και ο έλεγχος του airbnb, που δεν αφορά όσους έχουν ένα δεύτερο σπίτι και το νοικιάζουν, αλλά τις τεράστιες επιχειρήσεις που δρουν ανεξέλεγκτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.