«Ρωτήστε τον ίδιο»: Ο Τζόνσον αρνείται να απαντήσει για το ταξίδι του πατέρα του στο Πήλιο

«Η συντριπτική πλειοψηφία του βρετανικού λαού έχει καταλάβει τι πρέπει να γίνει»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε επανειλημμένα να σχολιάσει το ταξίδι του πατέρα του, Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, και το οποίο έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βρετανία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε για το ταξίδι του πατέρα του, παρά την ταξιδιωτική οδηγία για τις διεθνείς μετακινήσεις, απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στον ίδιο: «Θεωρώ ότι γι’αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι θα πρέπει να έχει κάποια άποψη για το θέμα, ο πρωθυπουργός επέμεινε: «Η άποψή μου είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του βρετανικού λαού έχει καταλάβει τι πρέπει να γίνει».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε για ακόμα μια φορά για ένα σχόλιο του πρωθυπουργού, για να πάρει τελικά την απάντηση πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικογενειακές συζητήσεις.

Σημειώνεται ότι ο 79χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, μιας και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας απαγορεύονται προς το παρόν, και παρά την γενική οδηγία της κυβέρνησης να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Ο ίδιος μιλώντας στην Daily Mail δικαιολόγησε το ταξίδι του λέγοντας ότι βρέθηκε στην Ελλάδα «για σημαντικές δουλειές» προκειμένου να θωρακίσει την βίλα που διατηρεί στο Πήλιο από τον κορωνοϊό, πριν αυτή παραχωρηθεί προς ενοικίαση σε τουρίστες.Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τηλεφώνησε και ένας ακροατής, ο οποίος επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπόρεσε να δει την μητέρα του πριν εκείνη πεθάνει, εξαιτίας των κανόνων, ενώ του υπενθύμισε και την περίπτωση του στενού του συμβούλου Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος έσπασε την καραντίνα για τον νέο κορωνοϊό που είχε επιβληθεί στη χώρα και ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα, , όταν η σύζυγός του εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Ο Τζόνσον, τότε, είχε εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του προς τον σύμβουλό του, δηλώνοντας ικανοποιημένος με την εξήγηση που δόθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.