Σ. Σαβελίδης: Παρόντες στο Σχολικό Συμβούλιο όσοι ενδιαφέρονται για τους μαθητές

Απάντηση του Προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. στη δημοτική αρχή

Παρόντες στο Σχολικό Συμβούλιο θα είναι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους μαθητές , αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Σωκ. Σαβελίδη, προς τη δημοτική αρχή Βόλου, μετά την επίθεση που δέχθηκε για την πρωτοβουλία. Όπως τονίζει συγκεκριμένα, «ο Μπέρτραντ Ράσελ αναφέρει ότι «Κάθε πρόοδος στον πολιτισμό έχει αποκηρυχθεί σαν αφύσικη όταν ήταν νέα». Πράγματι, το κοινό σχολικό συμβούλιο της Παρασκευής, η δράση «Η Πολιτεία Αφουγκράζεται του Μαθητές» είναι κάτι νέο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο στα εκπαιδευτικά πράγματα της περιοχής μας και όχι μόνο. Είναι μια μαθητική εκδήλωση τόσο νέα. Είναι μια δράση η οποία ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία και η κοινωνία ανοίγεται για ν’ αφουγκραστεί τους μαθητές του σχολείου, ν’ ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της ώστε να δει τα προβλήματα τις απόψεις και τις προτάσεις των νέων μας όπως αυτοί θα τις εκφράσουν, όπως αυτοί θα τις εισηγηθούν. Είναι νέα στο περιεχόμενο, είναι νέα στους εισηγητές, είναι νέα στους σκοπούς και τους στόχους. Την Παρασκευή, η κοινωνία θα αφουγκραστεί τους νέους της, θ’ αφουγκραστεί τους μαθητές της. Την Παρασκευή, θα είναι παρόντες, απ’ όσους προσκλήθηκαν, μόνο εκείνοι οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι αυτούς τους νέους. Θα είναι παρόντες όσοι μπορούν και κυρίως όσοι θέλουν να κάνουν κάτι γι αυτούς. Θα είναι παρόντες όσοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ’ αυτούς.
Γνωρίζοντας τα λόγια του Μπέρτραντ Ράσελ ήμασταν σίγουροι ότι κάποιοι θα αποκήρυσσαν ως αφύσικη την πρωτοβουλία αυτή. Ήμασταν σίγουροι ότι δε θα το έπρατταν ευθέως αλλά μικροπρεπώς, ίσως επειδή στην ουσία απεχθάνονται το νέο, το προοδευτικό το δημοκρατικό, το δημιουργικό, το φέρελπι.
Με βάση τα παραπάνω τονίζουμε ότι οι μαθητές μας, τα σχολειά, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν τη δράση. Οι πολιτειακοί θεσμοί που προσκλήθηκαν, που θέλουν και μπορούν θα είναι εκεί. Οι γονείς θα είναι εκεί. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα είναι εκεί. Όλοι όσοι μπορούν να αποδεχτούν την πρόοδο, τον πολιτισμό, το νέο και το ελπιδοφόρο θα είναι εκεί. Κι όλοι μαζί θα επιχειρήσουν για ένα καλύτερο αύριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.