Σαχινίδης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ενώ χρειάζονται μέτρα»

Επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης ανέργων και επιχειρήσεων

Στις προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μετά την πανδημία και προερχόμενη από την οικονομική κρίση, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις.

Αποδεχόμενος ότι ο κίνδυνος για μία νέα έξαρση της πανδημίας παραμένει αυξημένος, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε ότι δεν είναι της άποψης ότι η κυβέρνηση παίρνει ελλιπή μέτρα, αλλά και ότι ελπίζει πώς η χώρα δεν θα πληρώσει το τίμημα που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί. Ωστόσο επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν τα σωστά μέτρα, όπως όμως και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει κάτι για τους στόχους που που έχει θέσει, πχ στο θέμα της ανεργίας. «Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, παραβλέποντας ότι στατιστικά στοιχεία δείχνουν πώς ένα μεγάλο μέρος των πολιτών βγήκε από το εργατικό δυναμικό γιατί οι συνθήκες δεν του επέτρεπαν να αναζητήσει εργασία ενώ υπήρχε και απογοήτευση. Αυτό που συνέβη είναι ότι μειώθηκε ο αριθμός αυτών που αναζητούσε εργασία» τόνισε ο κ. Σαχινίδης, θέτοντας από εκεί και πέρα θέματα για τη θέσπιση του βασικού εισοδήματος, πέρα από το ελάχιστο εγγυημένο, καθώς και για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Ειδικά για το τελευταίο τόνισε πώς πολλές επιχειρήσεις μένουν εκτός προγραμμάτων ενίσχυσης, λόγω αυστηρών προδιαγραφών ή εξαιτίας των ήδη κακών σχέσεων με το τραπεζικό σύστημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τις διαρθρωτικές αλλαγές»

Ο κ. Σαχινίδης σχολίασε και την άποψη της αντιπολίτευσης για ύφεση στην Οικονομία προτού κάνει την εμφάνισή της η πανδημία, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι μακριά από την πραγματικότητα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά επέλεξε τα υπερπλεονάσματα για να κερδίσει τις εκλογές. Η πορεία της οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο του 2020 είναι όντως φθίνουσα αλλά αυτό οφείλεται στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόταν η ελληνική οικονομία» ανέφερε  συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση σπεύδει να πανηγυρίσει και να προεξοφλήσει σειρά επενδυτικών κινήσεων που δεν έχουν προχωρήσει. «Πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα θα πάρει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και με σωστή κατανομή θα πάρει η οικονομία μπρος, όντας πιο ισορροπημένη και χωρίς εξαρτήσεις από έναν τομέα, όπως είναι ο Τουρισμός» ανέφερε παράλληλα. Τόνισε δε την ανάγκη στήριξης και αλλαγών στον Πρωτογενή Τομέα, με την περαιτέρω ψηφιοποίησή του αλλά και απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, μετά και τη συμφωνία με το Ισραήλ, κάνοντας λόγο για κινήσεις που αποτελούν  συνέχεια πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2010-11, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία χτυπήθηκε και αυτή από την πανδημία και έχει οικονομικές συνέπειες ν’ αντιμετωπίσει. « Όμως έκανε κινήσεις που έπρεπε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει. Εμείς ζητήσαμε τη σύγκλιση του συμβουλίου των Αρχηγών για να κατατεθούν προτάσεις απέναντι στην επιθετική στάση της Τουρκίας. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν στόχος της είναι να φέρει τα πράγματα έτσι που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα ή κρίση» τόνισε ο πρώην υπουργός..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.