Σε διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα αρχαιολόγοι στο Μουσείο Βόλου

Αντιδρώντας στην «εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για σήμερα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι τοπικά, με ικανοποιητική συμμετοχή , εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την εκποίηση όπως τονίστηκε, «της πολιτιστικής κληρονομιάς με το πέρασμά της στο Υπερταμείο».

Πιο συγκεκριμένα, αρχαιολόγοι κι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση έξω από το Μουσείο του Βόλου, ζητώντας την εξαίρεση όλων των ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, από την κυριότητα και διαχείρισης της ΕΤΑΔ.

Σε δηλώσεις της η Ευαγγελία Σταμέλου αρχαιολόγος και μέλος του τοπικού παραρτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Θεσσαλίας, δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι, η κυβέρνηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αντί να κάνει το αυτονόητο, να προβεί σε ΚΥΑ που να εξαιρεί ρητά, όλα τα μνημεία αρχαιολογικούς χώρου και κτίρια που εξυπηρετούν την πολιτιστική κληρονομιά από τον κατάλογο που βγήκε με την υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, προβαίνει σε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Σταμέλου, οι αρχαιολόγοι, θα εξετάσουν τη στάση τους, για συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους, από την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.