Σε εγκατάλειψη το πάρκο δίπλα στο δημοτικό ΚΔΑΠ Νεάπολης

Οι κάτοικοι της Νεάπολης ζητούν φροντίδα και παιδική χαρά

Σε εγκατάλειψη βρίσκεται από τη Δημοτική Αρχή Βόλου το πάρκο, δίπλα από το Δημοτικό ΚΔΑΠ στη συνοικία της Νεάπολης, που έχει ελλείψεις και φθορές, αν και δίπλα στο ΚΔΑΠ, στο οποίο καθημερινά φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά.

Σπασμένα παγκάκια, κομμένα δέντρα, άκοπα χόρτα και σκουπίδια που αφήνουν κάποια ανεγκέφαλοι, κάθε άλλο παρά σε ευρωπαϊκή εικόνα συνοικίας παραπέμπουν.

Επιπλέον από το συγκεκριμένο πάρκο απουσιάζει μια παιδική χαρά, όπως επίσης και από την κεντρική πλατεία της Νεάπολης, όπου βρίσκεται το Κοινωνικό Κέντρο, επί των οδών Φιλικής Εταιρείας-Ξάνθου – Σκουφά.

Απέναντι από το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκονται το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου και λίγο πιο πέρα το 23ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, που σημαίνει ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

Και στις δύο περιπτώσεις οι περίοικοι ζητούν να τοποθετηθούν καινούριες, σύγχρονες παιδικές χαρές ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν στον ελεύθερό τους χρόνο. Ακόμη, τονίζουν ότι η συνοικία της Νεάπολης αναπτύσσεται από πλευράς κατοικισιμότητας, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και τονίζουν ότι Βόλος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, αλλά και οι περιφερειακές συνοικίες, στις οποίες δεν δίνεται η βαρύτητα που πρέπει από τη Δημοτική Αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.