Σε ετοιμότητα για τις εκλογές της Κυριακής η Π.Ε. Μαγνησίας

Οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά θα είναι τετραπλές. Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων θα λειτουργήσουν 335 εκλογικά τμήματα με την ένδειξη (Α), όπου οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν για εκλογή εκπροσώπων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την εκλογή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και περιφερειακών συμβούλων. Στη συνέχεια θα μεταβούν οι εκλογείς στα αντίστοιχα τμήματα με την ένδειξη (Β) όπου θα μπορούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη των Δημοτικών αρχών και στη συνέχεια των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Εκτός από τα 335 (Α) και 335 (Β) εκλογικά τμήματα του Νομού μας, θα λειτουργήσουν και 43 ενιαία εκλογικά τμήματα, όπου οι ψηφοφόροι σ’ ένα εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τις παραπάνω 4 εκλογικές διαδικασίες.
Επίσης, θα λειτουργήσει και 1 ειδικό εκλογικό τμήμα στο Κατάστημα κράτησης των φυλακών Κασσαβέτειας, όπου οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μόνο για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από την Πέμπτη 23/5/2019 το εκλογικό υλικό έχει αποσταλεί από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων στους Δήμους και ήδη σε μεγάλο μέρος έχει παραδοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Από την Παρασκευή έως την Κυριακή το απόγευμα οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2421352633 και 2421352569 για το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορούν να μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 από τις επτά (7:00) το πρωί μέχρι τις επτά (19:00) το βράδυ.
Αν από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προκύψει εκλογή Περιφερειάρχη ή Δημάρχων, την επόμενη Κυριακή 2/6/2019 στα ίδια εκλογικά τμήματα θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων Περιφερειαρχών ή Δημάρχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.