Σε ετοιμότητα και επιφυλακή οι φορείς της Μαγνησίας

Σήμερα και την Παρασκευή λόγω επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Σε… ετοιμότητα έθεσαν τα τραγικά γεγονότα με τα θύματα λόγω της κακοκαιρίας και τις τοπικές υπηρεσίες, στην περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων, παρόλο που οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων δεν είναι ξεκάθαρες, φαίνεται ότι τοπικά επηρεάζονται κυρίως οι Σποράδες, όπως επισημαίνει η ΕΜΥ…

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον “ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης”, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, αλλά σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06…13 οC.

Στο μεταξύ, απαγορευτικό του απόπλου για το «FLYING Ερατώ» εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Αλόννησο, καθώς επικρατούν άνεμοι εντάσεως άνω των 6 μποφόρ…

Σε ετοιμότητα
Ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που αναμένονται βάσει του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017 στην περιοχή της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΜΣ συστήνει :
• Τον έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων και της ΠΕΜΣ
•Τη μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών
•Την αποφυγή διέλευσης, στάσης και στάθμευσης πλησίον και εντός υδατορεμάτων
•Την αποφυγή παραμονής ή διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών
•Την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινομένων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.

Περιπολίες γίνονται από το πρωί και από την εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, μετά από εντολή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, με δύο οχήματα και εθελοντές, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Ανοιχτές αίθουσες του Δήμου
Τις τελευταίες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται και στην περιοχή του Δήμου Βόλου και ήδη ο μηχανισμός του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Για όσους συμπολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Δήμος θα διατηρήσει σήμερα και αύριο ανοιχτά, για όσες ώρες χρειαστεί, τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τη. 20252) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) , και τα Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Αναργύρων (τηλ.91760) και Νέας Δημητριάδος (τηλ.71291), όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.
Ακόμα για έκτακτα περιστατικά είτε στο κέντρο, είτε στις συνοικίες του Δήμου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, τηλ.24120 – 80959 και στο γραφείο του Δημάρχου και στα τηλέφωνα 2421350173 και 2421350174.
Για όποια εξέλιξη υπάρχει ο Δήμος θα ενημερώνει με συνεχείς ανακοινώσεις.

Λιμεναρχείο: Μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, επειδή στο Αιγαίο προβλέπονται Ανατολικοί άνεμοι έντασης7-8 μποφόρ, συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόσδεσηςκαι να μην αποπλεύσουν μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι.

Προβλήματα στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου
Σε «πισίνα» μετατράπηκαν γραφεία, διάδρομοι και σκάλες στο Γυμνάσιο της Ν. Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα για σήμερα και κα κληθούν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά στους στα σπίτια.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης εισηγήθηκε στο Δήμο Βόλου να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου για σήμερα, καθώς έπεσαν μαθητές και καθηγητές στα νερά (ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει κανείς) και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος.
Ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε άμεσα και υπογράφηκε ήδη απόφαση δημάρχου για αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχολείο διαθέτει αίθριο που δημιουργήθηκε το 1979 και με τα χρόνια, διαβρώθηκε η σκεπή αλουμινίου, με αποτέλεσμα σε έντονη βροχόπτωση, όπως έγινε σήμερα το πρωί, να πλημμυρίζουν νερά διάδρομοι, γραφεία και σκάλες.
Οι μαθητές μεταφέρθηκαν για ασφάλεια στο Γυμναστήριο του σχολείου και κλήθηκαν οι γονείς τους, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.