Σε ισπανικά χέρια περνάει η πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών Incrediblue

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Γάτος, COO - Θεόδωρος Ορφανίδης, CTO - Αντώνιος Φιοράκης, CEO της Incrediblue
Η ελληνική startup που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από τον Βόλο εξαγοράστηκε από τη Nautal

Η συνεχώς αυξανόμενη τάση για ταξίδια με ενοικίαση σκαφών αναψυχής, αποτελούν τη βάση για τη σημαντική επιχειρηματική απόφαση της Nautal στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας, Incrediblue η οποία έκανε τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα στον Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη εξαγορά ανταγωνιστικής εταιρείας για την Nautal. Η Incrediblue, με έδρα στο Λονδίνο, ήταν η πρωτοπόρα startup στον τομέα της ναύλωσης σκαφών στην Ευρώπη και ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα για ιδιοκτήτες σκαφών και πελάτες στην Ανατολική Μεσόγειο, και κυρίως στην Ελλάδα, την Κροατία και την Τουρκία. Η Nautal στοχεύει στην εξαγορά περισσοτέρων παρόμοιων εταιρειών προκειμένου να παγιώσει τη θέση της στην αγορά και να δημιουργήσει μια εταιρεία – ηγέτη. Οι δυο εταιρείες μαζί διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή πάνω από το 90% του διαθέσιμου στόλου σκαφών αναψυχής στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Octavi Uyà, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nautal, “Αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό άλμα για την πλατφόρμα μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των σκαφών αναψυχής που προσφέρουμε στη Μεσόγειο ( κυρίως στις Βαλεαρίδες, Κορσική, Σαρδηνία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία) καθώς και στο Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και την Καραϊβική. Η εξαγορά της ηγετικής εταιρείας στην Ελλάδα μας τοποθετεί δυναμικά σε μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές αγορές της Ευρώπης .”
Η Incrediblue θα γίνει το νέο πρόσωπο του τομέα των πολυτελών ναυλώσεων της Nautal, αλλά με τη δική της ταυτότητα. Μετά τον ανασχεδιασμό του λογότυπου και την ενημέρωση της ιστοσελίδας www.incrediblue.com, αυτό το νέο τμήμα θα ενσωματώνει τα πιο αποκλειστικά σκάφη και των δύο εταιριών.
“Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες σκαφών και τα σκάφη που είναι καταχωρημένα στην Incrediblue θα παραμείνουν σε αυτήν την πλατφόρμα, μαζί με τα σκάφη που έχουμε σήμερα στη nautal.com. Εν τω μεταξύ, άλλοι τύποι σκαφών στην Incrediblue θα μεταφερθούν επίσης στη Nautal, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σκαφών να επιτύχουν μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων χάρη στη μεγαλύτερη διαδικτυακή τους παρουσία”, επιβεβαιώνει ο Octavi Uyà.

Σύμφωνα με τον Αντώνιο Φιοράκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Incrediblue, ο οποίος θα αποτελέσει τώρα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Nautal, “η εξαγορά της Incrediblue από τη Nautal, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, να κάνουμε δηλαδή τις διακοπές με σκάφος προσβάσιμες σε όλο και περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά ναύλωσης σκαφών. Παρ’ όλο που μια μεγάλη πλειοψηφία κρατήσεων σκαφών εξακολουθούν να πραγματοποιούνται παραδοσιακά offline, όλα δείχνουν ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η τάση αυτή θα αλλάξει εκθετικά προς την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου και είμαι βέβαιος ότι η Nautal και η Incrediblue μαζί θα είναι οι ευρωπαϊκοί ηγέτες σε αυτή την αγορά”.
Το ανανεωμέν website της Incrediblue θα δημοσιευθεί σε επτά γλώσσες (ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά και ελληνικά). Επίσης η Nautal θα αναπτύξει την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της www.nautal.gr (επί του παρόντος στα ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ολλανδικά) με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, καθώς έχει τώρα την εξειδικευμένη εμπειρία της ομάδας της Incrediblue..

Σχετικά με τη Nautal
Η Nautal είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ναύλωση σκαφών στην Ισπανία και μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2013 ως μια online πλατφόρμα για τη σύνδεση εταιριών ενοικιάσεων και ιδιωτών ιδιοκτητών σκαφών, με χρήστες που επιθυμούν να νοικιάσουν ένα σκάφος για ταξίδι αναψυχής. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους διαθέσιμων προς ενοικίαση σκαφών – περισσότερα από 19.000 σκάφη παγκοσμίως – ο οποίος περιλαμβάνει από μηχανοκίνητα και φουσκωτά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, καταμαράν, μέχρι και superyachts. Επί του παρόντος, η Nautal δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, παρέχοντας υπηρεσίες ναύλωσης σε περισσότερες από 300 περιοχές σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με την Incrediblue
Η Incrediblue είναι μια εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ξεκίνησε το 2013 από την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες πλατφόρμες online κράτησης για ενοικίαση σκαφών στην Ευρώπη. Η εταιρία είχε συγκεντρώσει συνολικά $2,2 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση από κορυφαία ευρωπαϊκά ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων και έχει λάβει σημαντικές δημοσιεύσεις από κορυφαίες εκδόσεις όπως οι Financial Times, Conde Nast Traveler, η Daily Mail και πολλές ακόμα. Η εταιρία διαχειρίζεται ναυλώσεις σκαφών σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές, με κύριο στόχο την Ελλάδα και τα νησιά της, όπου σήμερα φιλοξενεί στόλο πάνω από 1.000 σκάφη και καπετάνιους, από ιστιοπλοϊκά και καταμαράν με πλήρωμα μέχρι μεγάλα πολυτελή μηχανοκίνητα σκάφη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Rodolfo Küstermann
Επικεφαλής Marketing και Επικοινωνίας – NAUTAL
[email protected]
(+44) 2037 696 045
+1 (305) 447 2910
www.nautal.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.