Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

Φωτο αρχείου
Σε άνω των 500.000 € υπολογίζεται η αξία των κλοπιμαίων στον Αλμυρό

Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ ήταν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στον Αλμυρό χθες τα ξημερώματα, που απέφερε λεία άνω των 500.000 €, καθώς άδειασαν όλες τις προθήκες και κατάφεραν να ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο.
Οι δράστες πήγαν στο κοσμηματοπωλείο στις 3.30 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν με βαριοπούλα τη βιτρίνα, μπήκαν στο εσωτερικό και σε διάστημα λιγότερο των πέντε λεπτών κατάφεραν να το αδειάσουν, να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και να εξαφανιστούν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Opel, χρώματος μαύρου, όπως αναφέρουν μάρτυρες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους δράστες αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης άλλου καταστήματος, που βρίσκεται κοντά στο κοσμηματοπωλείο, όταν άκουσε τον συναγερμό, ειδοποίησε την Αστυνομία, που μέχρι να φτάσει επί τόπου, οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.
Και αυτό διότι, το περιπολικό του Α.Τ. Αλμυρού, βρισκόταν στον Πτελεό και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να επιστρέψει στον Αλμυρό, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες.

Πληροφορίες για πέντε
ή οκτώ κουκουλοφόρους!

Αν και μαρτυρίες από τον Αλμυρό έκαναν λόγο για πέντε ή και οκτώ κουκουλοφόρους που μπήκαν στο κατάστημα, η Αστυνομία εκτιμά ότι δεν ήταν παραπάνω από τρεις, καθώς το αυτοκίνητο που διέφυγαν ήταν μικρό και δεν θα είχαν εύκολη πρόσβαση.
Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε νωρίς το πρωί, οι δράστες έκλεψαν τα πάντα από το κοσμηματοπωλείο και άφησαν μόνο δύο ρολόγια, ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 500.000 – 800.000 €, αν και ο υπολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί από τον κοσμηματοπώλη.
Πηγές της Αστυνομίας, εκτιμούν ότι οι δράστες της διάρρηξης με τη μεγάλη «μπάζα» ήταν περαστικοί από την περιοχή, ενώ φαίνεται ότι είχαν παρακολουθήσει το χώρο πριν τη διάρρηξη. Εκτιμάται δε ότι αμέσως μετά τη διάρρηξη το πιθανότερο είναι να βγήκαν στην εθνική οδό και να μην «εγκλωβίστηκαν» στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.