Σε «σπίτι -σκουπιδότοπο» στη Ν. Αγχίαλο, κρατούσε … επτά σκυλιά!

Φυλάκιση 13 μηνών ερήμην σε 52χρονη Αγγλίδα

Επτά σκυλιά κρατούσε σε «σπίτι – σκουπιδότοπο» μια 52χρονη γυναίκα από την Αγγλία, τα οποία με εισαγγελική διάταξη της αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο αδέσποτων στο Δήμο Βόλου. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ερήμην σε φυλάκιση 13 μηνών με αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο 1 Μαρτίου 2020 ως 7 Μαΐου 2021, ενώ ήταν ιδιοκτήτρια δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, δεν τήρησε τους κανόνες ευζωίας για την προστασία και καλή μεταχείρισή τους, χωρίς να διαβιούν εντός ακατάλληλων κατασκευών, ούτε μερίμνησε, όπως ήταν υποχρεωμένη για την εξασφάλιση άνετου (υγιεινού και κατάλληλου) καταλύματος, με προσαρμογή στον φυσικό τρόπο διαβίωσης, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές τους κινήσεις και οι δυνατότητές τους για πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία τους άσκηση, καθώς και την ιατρική τους περίθαλψη.
Συγκεκριμένα, ενώ ήταν ιδιοκτήτρια επτά σκύλων, αγνώστων χαρακτηριστικών, από τα οποία τα τρία ήταν χωρίς τσιπ (ηλεκτρονική σήμανση), τα διατηρούσε εντός του σπιτιού της, στη Ν. Αγχίαλο, χωρίς τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους.
Σωροί σκουπιδιών και αντικειμένων
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι στην αυλή και στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του αλλοδαπής, υπήρχαν απορρίμματα και άλλα αντικείμενα, που ξεπερνούσαν σε ύψος το 1 μέτρο, ενώ μεγάλος όγκος σκουπιδιών υπήρχε και στα πέντε δωμάτια του σπιτιού, δημιουργώντας ανθυγιεινή εστία με κίνδυνο της δημόσιας υγείας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να της αφαιρεθούν τα ζώα στις 7 Μαΐου 2021 με εισαγγελική διάταξη και να μεταφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, λόγω της μη τήρησης των κανόνων ευζωίας τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.