Σε θετικό κλίμα και με δεσμεύσεις η συνάντηση για δασικούς χάρτες

Δημάρχου και συμβουλίων Ζαγοράς- Μουρεσίου, με Σωκρ. Φάμελλο και Κ. Παπανάτσιου

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο για τα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στο Πήλιο, είχαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία μετέφερε στον Υπουργό το αίτημα για τη σύσκεψη.
Ο Δήμαρχος κ. Κουτσάφτης, παρουσίασε στον αν. ΥΠΕΝ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε μια περιοχή υψηλής παραγωγικότητας με την αγροτική παραγωγή, κυρίως την δενδροκαλλιέργεια οπωροφόρων, να αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
“Σε πολλά σημεία υπήρξε σύμπτωση απόψεων με τον αναπληρωτή Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας και θα προκύψουν βελτιώσεις με τροπολογία”, ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης, ζητώντας μεταξύ άλλων οι αντιρρήσεις του Δήμου να προωθηθούν στο δασαρχείο χωρίς την πληρωμή τελών.
Για τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες ή τη μη εισαγωγή των πράξεων της διοίκησης, επισημάνθηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει πράξη ή εκκρεμεί πράξη της διοίκησης των δασικών υπηρεσιών δεν υπάρχουν τέλη, είναι ατελώς η οποιαδήποτε αντίρρηση για τους πολίτες, ενώ θα εκδοθεί και υπουργική απόφαση για τα πρόδηλα λάθη, για τα εμφανή λάθη, όπου πράξεις της διοίκησης δεν περιλαμβάνονται μέσα στους χάρτες κι αυτό προφανώς, δεν μπορεί να βαρύνει τους πολίτες.
Παρέμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς
Παρέμβαση στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ώστε να μην λειτουργεί το τραπεζικό της υποκατάστημα στην Ζαγορά μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης. Μεταφέροντας τις ενστάσεις της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση της Τρ. Πειραιώς, ο κ. Κουτσάφτης εξήγησε τις αυξημένες ανάγκες για συναλλαγές που προκύπτουν σε διάφορες περιόδους όπως η εκταμίευση προκαταβολών, επιδοτήσεων κ.α. “Υπήρξε κατανόηση των θέσεών μας και το κατάστημα θα λειτουργεί και πλέον του τριημέρου για να καλύπτει τις ανωτέρω ανάγκες”, ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.