Σημαντική η ανάγκη για βοήθεια στο Σουρλίγκειο με 40 ηλικιωμένους

Όπως τόνισε στο Ράδιο Ένα, ο Γιάννης Μόσχος διευθυντής του ιδρύματος

Παρόλο που το 2022 ήταν δύσκολη χρονιά με την ακρίβεια, στην ενέργεια, στα τρόφιμα και στα καύσιμα, να κυριαρχεί στα σπίτια, πολύ περισσότερο στα ιδρύματα, η στήριξη του κόσμου και των φορέων για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο στα Κανάλια ήταν δεδομένη, βοήθησαν σε όλες τις εκκλήσεις που έγιναν και εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.
Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιάννης Μόσχος, διευθυντής του Σουρλίγκειου Γηροκομείου, το οποίο σήμερα φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, κυρίως από το αγροτικό πληθυσμό της περιοχής Ρήγα Φεραίου, που σημαίνει, λιγότερα έσοδα για το ίδρυμα.

Τα έξοδα παραμένουν υψηλά

Ο διευθυντής τόνισε, ότι τα έξοδα παραμένουν υψηλά και δεν μπορούν να μειωθούν και, σε σχέση με τα περιορισμένα έσοδα, η ανάγκη για στήριξη και βοήθεια είναι σημαντική.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο για τις γιορτές ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται ακόμη, ενώ προέβλεψε ότι η χρονιά θα κλείσει με ένα καλό σημείο των δωρεών με τη βοήθεια του κόσμου.
Ο διευθυντής του ιδρύματος τόνισε ότι οι ανάγκες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν, έγινε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν είδη τροφίμων πρώτης ανάγκης στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Λύχνος», τυπικά αυτό θα ισχύει μέχρι 9 Ιανουαρίου, από κει και πέρα όμως, μπορούν πάντα να δοθούν πράγματα στον «Λύχνο», ή στο ίδρυμα ή στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας, στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜΔ (Καρτάλη – Γαζή) πρωινές ώρες.
Ο κ. Μόσχος ευχήθηκε να έχουμε ένα καλό έτος, με υγεία για όλους, να υπάρχει η δυνατότητα να βοηθάμε και να υπάρχει κάτι πιο αισιόδοξο και ευοίωνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.