Σήμερα η κηδεία του 11χρονου αγγέλου…

Το αγόρι που "έφυγε" χθες, ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου

Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 11χρονου αγοριού Π.Ψ., που είχε εισαχθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Το παιδί, με καταγωγή από τα Κανάλια, που διέμενε στη Ν. Ιωνία με την οικογένειά του, εισήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης στην Παιδιατρική Κλινική με υψηλό πυρετό, όμως σχεδόν 24ωρες μετά , η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε κι άφησε την τελευταία του πνοή. Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ενώ οι περαιτέρω αναλύσεις των δειγμάτων, που λήφθηκαν, θα δείξουν εάν επρόκειτο για ιογενή ή μικροβιακή νόσο.
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όταν οι γονείς του 11χρονου παιδιού ενημερώθηκαν πως το παιδί τους δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή κι έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα. Οι γονείς, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως το “αγγελούδι” τους ξεψύχησε και η κατάσταση, που επικράτησε για ώρες στους διαδρόμους του Αχιλλοπουλείου ήταν δραματική. Ο 11χρονος, που ήταν μοναχοπαίδι, κατάγονταν από τα Κανάλια και διέμενε στη Ν. Ιωνία.
Το παιδί έφτασε στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, με πολύ υψηλό πυρετό , λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού και έντονο πονοκέφαλο τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι εξετάσεις του έδειξαν ιγμορίτιδα, ενώ αποφασίστηκε από τους γιατρούς η παραμονή του παιδιού στην Παιδιατρική για παρακολούθηση. Η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη, όπως το πρωί της Τετάρτης, η υγεία του επιδεινώθηκε.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό, το παιδί διασωληνώθηκε, ενώ έγιναν και προσπάθειες ανάνηψης. Οι προσπάθειες για την επαναφορά του παιδιού, δεν βρήκαν ανταπόκριση και το παιδί, “έφυγε” από τη ζωή.

Η αιτία του θανάτου: Πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Η αιτία θανάτου του 11χρονου Π.Ψ. ήταν σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα. Ο έλεγχος των δειγμάτων θα συνεχιστεί σε Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν επρόκειτο για ιογενή ή βακτηριακή νόσο. Η είδηση του θανάτου του 11χρονου μούδιασε την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα μικρό παιδί χάθηκε τόσο άδοξα. Ιδιαίτερα ανήσυχοι ήταν γονείς με μικρά παιδιά, ενώ στη Ν. Ιωνία όπου το παιδί κατοικούσε, αλλά και στα Κανάλια, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του, το σοκ της απώλειας είναι μεγάλο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό γεγονός.

Η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Βόλου

Οι πληροφορίες για το θάνατο του 11χρονου έρχονταν με το σταγονόμετρο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος, εξέδωσε ανακοίνωση χθες το πρωί, μετά και τη διάσταση που έλαβε το θέμα στην οποία σημείωνε χαρακτηριστικά:
“Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή.
Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια νεκροτομής-νεκροψίας”.

Σήμερα το πρωί η κηδεία

H κηδεία του 11χρονου θα τελεστεί σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στο Διμήνι. Η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στην «Κιβωτό του Kόσμου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.