Σιωπή από τον Δήμο Βόλου για το περιβαλλοντικό έγκλημα στα Χάνια

Καμία επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επερώτηση θα καταθέσει η αντιπολίτευση

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαγνησία» για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή των Χανίων στο Πήλιο. Για εγκληματικό γεγονός έκαναν λόγο, μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ήταν ένας εκ των αρχικών αυτόπτων μαρτύρων της ρύπανσης, καθώς και η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» δημοτική σύμβουλος Βόλου κ. Νατάσσα Οικονόμου. Την ίδια ώρα ο Δήμος Βόλου ενώ εκδίδει ανακοινώσεις για ήσσονος σημασίας ζητήματα, τηρεί «σιγή ιχθύος» για το μείζον αυτό θέμα. Από την πλευρά της Περιφέρειας επίσης, δεν έχει υπάρξει μέχρι και σήμερα κάποια επίσημη ενημέρωση μετά την αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Το θέμα έλαβε χθες πανελλήνια έκταση μετά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» η οποία αφιέρωσε μισή σελίδα στο, όπως το χαρακτήρισε, «διπλό περιβαλλοντικό έγκλημα στο Πήλιο» λόγω της ενέργειας των δραστών να βάλουν φωτιά σε σκουπίδια προκειμένου να σβήσουν ίχνη που ενδεχομένως να οδηγούσαν στην ταυτοποίησή τους.

Μ.Δραμητινός: «Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα»

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή την περασμένη Κυριακή για έναν οικογενειακό περίπατο, «βγήκαμε εκτός εαυτού αντικρίζοντας αυτό το πράγμα. Και το λέω αυτό το πράγμα, διότι αυτό δεν είναι ρύπανση, νομίζω ότι είναι περιβαλλοντικό έγκλημα.»

Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε ως περιηγητής στο σηματοδοτημένο μονοπάτι, ο κ. Δραμητινός είπε πως «σε όλη αυτή την διαδρομή περπατούσα πάνω σε μπάζα από πλακάκια. Ξαφνικά κοιτάω δεξιά στο ρέμα, ένα σωρό ντάνες από μπάζα τα οποία είχαν ριχτεί ακριβώς δίπλα στον δρόμο. Δεν πιστεύαμε τι πράγμα ήταν αυτό. Πρέπει να ήταν παραπάνω από τέσσερα φορτηγά μπάζα, τουλάχιστον αυτά που μπόρεσα να εντοπίσω εγώ προσωπικά. Ήταν μπάζα οικοδομών. Κοίταξα μέσα στα μπάζα αυτά και ήταν πραγματικά από μία ανακαίνιση από πού αλλού, από τα Χάνια. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος από τη Μακρυράχη ή από τον Αη Γιάννη που να ανεβάσει και να πετάξει τα μπάζα του στα Χάνια ή από το Βόλο». Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας, προέβη και σε «δημοσιογραφική» έρευνα, ρωτώντας κάποιους ανθρώπους σε καφενείο της περιοχής, ποιος έκανε πρόσφατα ανακαίνιση. «Έλαβα συγκεχυμένες απαντήσεις, ότι ναι έγινε αλλά δεν μπορώ να ονοματίσω γιατί δεν έχω και στοιχεία εγώ» δήλωσε ο κ. Δραμητινός ο οποίος το ίδιο βράδυ έγραψε στο facebook εμφανώς εκνευρισμένος

 
Καταλήγοντας ο κ. Δραμητινός τόνισε πως «το πρωί πραγματικά είδα ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ευαισθησίες. Είτε ορμώμενοι από το κείμενο ή από δική τους παρατήρηση βγήκαν κάποιες φωτογραφίες, διαβάσαμε με χαρά ότι έγινε εισαγγελική παρέμβαση γιατί πραγματικά χρειαζόταν».
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δραμητινός δήλωσε πως η αντιπολίτευση θα ζητήσει απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ θα κατατεθεί και σχετική επερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ν.Οικονόμου: «Είναι ένα εγκληματικό γεγονός. Δεν αντέδρασε άμεσα ο Δήμος Βόλου»
Για ένα «πραγματικά εγκληματικό γεγονός» έκανε λόγο από την πλευρά της, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» κα Νατάσα Οικονόμου η οποία αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να προκαλείται τέτοια περιβαλλοντική ρύπανση και μάλιστα μέσα στο Πήλιο, που αποτελεί νούμερο ένα τουριστικό προορισμό», όπως είπε τέτοια γεγονότα δείχνουν «πλήρη αδιαφορία για τον συνάνθρωπο». Η κα Οικονόμου χαρακτήρισε «πάρα πολύ θετικό που υπήρξε άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας» εκτιμώντας παράλληλα ότι «η υπόθεση θα εξελιχθεί όπως πρέπει. Υπάρχουν οι αρμόδιοι, υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για να διερευνήσουν το θέμα και να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει και να αποδοθούν και οι ποινές που πρέπει». Καταλήγοντας είπε πως θα περιμένει επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Βόλου, ο οποίος δεν έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση, καθώς και από την διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία αναμένεται εκδώσει σχετική έκθεση επί του θέματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.