Σκαρφαλώνει στους 30 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Ανοιξιάτικος κι όχι καλοκαιρινός ο Ιούνιος

Σκαμπανεβάσματα παρατηρούνται στο σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες, με τον ήλιο να διαδέχεται τη συννεφιά και η ζέστη τη δροσιά, θυμίζοντας περισσότερο άνοιξη, παρά …αρχές καλοκαιριού. Κάπως έτσι όμως αναμένεται να κυλήσει και το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, ίσως και ολόκληρος ο μήνας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο ΕΝΑ για την πορεία του καιρού αυτή την εβδομάδα μέχρι και την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Δεν θα είναι και πολύ καλοκαιρινός ο Ιούνιος, όπως σχολίασε ο κ. Τακούδης, με τη θερμοκρασία να σημειώνει εναλλαγές. Ωστόσο, τα πράγματα για το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο φαίνονται πως είναι πολύ καλά, καθώς θα υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα, η πορεία του καιρού θα σημειώνει σταδιακή βελτίωση. Για σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινήσει καλά, όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης με τον υδράργυρο να φτάνει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικές συννεφιές, ενώ υπάρχει και πιθανότητα τοπικών βροχών, μικρού χρονικού διαστήματος.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τετάρτης με μικρή τάση ανόδου, ενώ το βόριο ρεύμα θα γίνει σταδιακά ανατολικό και νότιο-ανατολικό, με αποτέλεσμα την Παρασκευή να ανέβει κι άλλο ο υδράργυρος και να φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Τα πράγματα το Σαββατοκύριακο διαφαίνονται πολύ καλά. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, το Σάββατο θα σημειωθούν κάποιες τοπικές συννεφιές, χωρίς όμως να αναμένονται βροχές και η θερμοκρασία στο Βόλο και το Βελεστίνο θα σκαρφαλώσει στους 29 βαθμούς Κελσίου, με την ίδια εικόνα να συνεχίζεται και την Κυριακή.
Καλύτερη ημέρα όλων θα είναι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές και η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αναφορικά με τους ανέμους, το τριήμερο θα πνέουν ασθενείς μέτριοι έως 4 μποφόρ και στα πιο ανοιχτά ίσως και 5.
Η εικόνα αυτή του καιρού αποτελεί όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης μία κλασσική εισαγωγή στον Ιούνιο, ο οποίος όμως θα έχει τέτοιες καιρικές εναλλαγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.