Σκιάθος: Ανοίγει τα “φτερά” της στην Κωνσταντινούπολη

Επαφές και συμφωνίες του Δημάρχου Θ. Τζούμα για την έλευση τουριστών στο νησί των Β. Σποράδων

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στη Σκιάθο, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Θοδωρή Τζούμα να είναι σε διαρκείς επαφές, συναντήσεις και ταξίδια με στόχο τη σύνδεση του νησιού με νέους τουριστικούς προορισμούς. Ο Δήμαρχος Σκιάθου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη για όλες τις επαφές που είχε στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, αλλά και για το μεγάλο “άνοιγμα” που θα προσπαθήσει να κάνει η Σκιάθος στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του νησιού με τη συμμετοχή και του Δήμου Κωνσταντινούπολής.

Τα “φτερά” της ανοίγει η Σκιάθος σε νέους τουριστικούς προορισμούς, προσπαθώντας να ενδυναμώσει τον τουρισμό της και να καλύψει τις συνέπειες που είχε το νησί από την πτώχευσης της Thomas Cook.
Άκρως επιτυχημένη παρουσία
στην έκθεση του Λονδίνου

Πρόσφατα, ο Δήμος συμμετείχε στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, όπου ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας είχε πλήθος συναντήσεων με στόχο την τουριστική ενδυνάμωση του νησιού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Έκθεση του Λονδίνου αφορά την αγγλική αγορά μεν, αλλά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να συναντηθούν όλοι με όλους.
“Κάναμε μία συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EasyJet και απ’ ότι φαίνεται είμαστε πολύ κοντά να έχουμε πτήσεις για το 2021. Υπάρχει το ενδιαφέρον από την εταιρία και θα το υποστηρίξει αυτό και ο Δήμος. Εκκρεμεί μία συνάντηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ryanair, που είχαμε μία επικοινωνία από το καλοκαίρι. Η συνάντηση θα γίνει στο Δουβλίνο, μήπως προλάβουμε και φέτος να έχουμε πτήσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο οι πόλεις που έχουμε σύνδεση. Μας ενδιαφέρουν και οι πόλεις από το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχουμε σύνδεση, αλλά και η Ιρλανδία , όπου εδρεύει η εταιρία”, σημείωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου στο Ράδιο ΕΝΑ.
Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου συνάντησε 15 δημοσιογράφους, τους οποίους και προσκάλεσε στο νησί την άνοιξη, ενώ εγκαινιάστηκε μία συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο. Απότοκος αυτής της συνεργασίας θα είναι να συμπεριληφθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, φωτογραφίες της Σκιάθου στην καμπάνια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε εφημερίδες, περιοδικά και ΜΜΕ. Επίσης ο Δήμος θα συνεργαστεί στα ταξίδια εξοικείωσης Άγγλων δημοσιογράφων και θα συμμετέχει και σε ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, που θα διοργανώσει ο ΕΟΤ τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

“Άνοιγμα” στην Τουρκία
Στο μεταξύ, η Σκιάθος με γοργούς και δυναμικούς ρυθμούς προωθεί τη διείσδυσή της στην τουρκική αγορά και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τζούμας προ δύο εβδομάδων είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και η συνάντηση αυτή θα οδηγήσει σε μία εκδήλωση στις 10 Δεκεμβρίου, όπου το νησί των Β. Σποράδων θα παρουσιαστεί ως τουριστικός προορισμός σε μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως τουριστικές αγορές, αυτή της Κωνσταντινούπολης.
“Οργανώνουμε στις 10 Δεκεμβρίου, μία εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη σε ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου βρίσκεται στον πεζόδρομο με την μεγαλύτερη κίνησης της πόλης και οδηγεί στην πλατεία Ταξίμ. Εκεί θα κάνουμε μία παρουσίαση της Σκιάθου και θα προσκαλέσουμε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρίες. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, με το προξενείο μας εκεί και με τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης. Θα έχουμε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας”, επεσήμανε ο κ. Τζούμας.
Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ανοιχθεί το νησί στην αγορά της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει 16εκ πληθυσμό. “Αυτό που θέλουμε είναι καταρχάς να γίνει γνωστή η Σκιάθος στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε κάποιους Τούρκους που έρχονται με γιοτ, αλλά μας ενδιαφέρει και μία πτήση από εκεί. Αν δεν το καταφέρουμε για φέτος, θα προσπαθήσουμε η πτήση Κωνσταντινούπολη -Αθήνα, Αθήνα- Σκιάθος με την Aegean να είναι σε πολύ κοντινή ώρα γιατί και με την Aegean έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Μάλιστα με πρωτοβουλία του Δήμου μας μπήκε μία πτήση κάθε Τετάρτη το χειμώνα, γιατί ήταν Παρασκευή και Κυριακή και δεν βόλευε καθόλου τους συμπολίτες. Στην παρουσίαση θα έχουμε και low cost εταιρίες, την Άτλας και την Corridor τους έχουμε προσκαλέσει και θα έρθουν”, υπογράμμισε ακόμη ο Δήμαρχος του νησιού των Β. Σποράδων.
Σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και η Σκιάθος μπορεί να προσφέρει πολλά είδη διακοπών, μεταξύ αυτών και οικογενειακές διακοπές, που φαίνεται ότι προτιμούν οι Τούρκοι.

Πολλές κινήσεις, νέες πτήσεις
Το καλοκαίρι το “κανόνι” της Thomas Cook προβλημάτισε πολύ την τουριστική αγορά και επιχειρηματίες από τη Σκιάθο έχασαν ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων τους. Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα έχει ήδη αναπληρωθεί το κενό των δέκα πτήσεων που χάθηκαν από την πτώχευση της Thomas Cook, κι από κει και πέρα το νησί κοιτά να μην “πληρώσει” τις συνέπειες του χρόνου.
“Ήταν η ζήτηση του νησιού τέτοια που προκάλεσε το ενδιαφέρον εταιριών, να αναλάβουν τις πτήσεις της Thomas Cook. Μπαίνει και μια καινούργια πτήση από το Μπέργκεν της Νορβηγίας και από την Αυστρία έχουμε άλλες δύο πτήσεις, οπότε καλύπτεται το κενό όχι μόνο από την Αγγλία, διότι το μεγάλο κομμάτι που αναλογεί ποσοστιαία στον τουρισμό από τους Άγγλους, δημιουργεί μία εξάρτηση που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δραματική.
Αυτό το είχαμε δει και από το καλοκαίρι που κάναμε προσπάθειες να “ανοίξουμε” τη Σκιάθο και σε άλλες τουριστικές αγορές . Βέβαια και οι παραδοσιακές μας ενδιαφέρουν, αγγλική, ιταλική και γερμανική αλλά είναι σημαντικό να ανοιχθούμε και σε νέες διότι το νησί έχει τέτοιες δυνατότητες”, σημείωσε ο κ. Τζούμας.
Μάλιστα , από το καλοκαίρι ο Δήμος ήταν σε επαφή με τον ΕΟΤ και συμμετείχε σε έκθεση στο Παρίσι στο τέλη Σεπτέμβρη, στο περίπτερο του ΕΟΤ , όπου εκεί έγινε μία συνάντηση με την Transavia- low cost εταιρία της Airfrance- και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, ο οποίος βοήθησε ώστε να ανοιχθεί πτήση από το Παρίσι στη Σκιάθο. Μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει γνωστό εάν αυτό θα ευδοκιμήσει και πότε. θα το ξέρουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Προτεραιότητα το δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και το λιμάνι
Εκτός φυσικά από το τουριστικό άνοιγμα, ο Δήμος θέτει ως προτεραιότητα και τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την εικόνα του νησιού.
” Η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι το πόσιμο νερό στο υδροδοτικό δίκτυο. Μέσα στο μήνα θα υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, η οποία θα αναλάβει τη υποστήριξη του έργου από τον Φιλόδημο και θα αφορά στη σύνδεση των γεωτρήσεων που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή στο δίκτυο της πόλης και η ολοκλήρωση του δικτύου υδροδότησης, μέσω του οποίου έχουμε μεγάλες απώλειες, μέχρι και 40% κι αυτό οδηγούσε στην υπεράντληση και η υπεράντληση οδηγούσε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό υδραργύρου στο νερό. Επίσης, το δίκτυο αποχέτευσης, η επέκταση και αναβάθμισή του. Σ’ ένα βαθμό έχει προχωρήσει, πάλι μέσα από τον Φιλόδημο. Θα το υπογράψουμε κι αυτό στην προγραμματική σύμβαση. Επίσης έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην ΟΧΕ -Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση- είναι ένα χρηματοδοτική εργαλείο της Περιφέρειας την για έργα ύψους 18 εκ. ευρώ. Αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευση, αναστήλωση μνημείων, όπως είναι το κάστρο , μοναστήρια, αναστήλωση Μπούρτζι, στάσεις λεωφορείων, δίκτυο υπόγειο κάδων με 48 κάδους και γενικά μικρά και μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού’, ανέλυσε ο Δήμαρχος.
Ακόμη, προτεραιότητα είναι και το λιμάνι και έργα για τη βελτίωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.