Σκιάθος: Παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας και ζήτησε χρήματα για αναδρομικά σύνταξης!

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο εισαγγελέας

Για απάτη σε βάρος συνταξιούχου διώκεται ένας άγνωστος άνδρας, που παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπάτησε τηλεφωνικά συνταξιούχο στη Σκιάθο και του απέσπασε 2.000 €, για να ξεμπλοκάρει δήθεν επιταγή στο όνομά του με αναδρομικά της σύνταξή του! Ο συνταξιούχος, φέτος το καλοκαίρι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, που του είπε ότι είναι διευθυντής συγκεκριμένης τράπεζας στο νησί και τον ενημέρωσε ότι υπήρχε μια επιταγή στο όνομά του για ποσό 48.000 € που ήταν αναδρομικά της σύνταξή του. Ο άγνωστος του είπε, ότι ο ίδιος, για να ξεμπλοκάρει η επιταγή και να μπορέσει να πάρει τα χρήματά του, έπρεπε να πληρώσει στον ίδιο ποσό 8.000 €! Ο συνταξιούχος τον πίστεψε, αλλά του είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα να καταθέσει στην τράπεζα, παρά μόνο 2.000 €. Ο άγνωστος του έδωσε οδηγίες από το τηλέφωνο τι να κάνει για να καταθέσει το ποσό, όπως και έγινε. Στο μεταξύ ο άγνωστος άνδρας του τηλεφώνησε ξανά μερικές μέρες μετά και του ζήτησε να βρει και να καταθέσει τις υπόλοιπες 6.000 € για να ξεμπλοκάρει η επιταγή.
Τότε ο συνταξιούχος πήγε στο υποκατάστημα του νησιού, ρώτησε αν διευθυντής είναι ο άγνωστος που του τηλεφώνησε και του είπε ένα όνομα, αλλά πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο όνομα, με αποτέλεσμα να πάει στην Αστυνομία και να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου για απάτη.
Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη μήνυση, ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που κατέθεσε τα χρήματα ο συνταξιούχος, με την ελπίδα να εντοπιστεί ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του, που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του απατεώνα.
Πάντως, από την έρευνα που έκανε η Αστυνομία, προκύπτει ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που κάλεσε τον συνταξιούχο ανήκει σε Πακιστανό υπήκοο…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.