Σκιάθος: Πολιτικό σόου με δανεικό ασθενοφόρο

Τέλεσαν αγιασμό πρόωρα απόντος του Δημάρχου, τοπικών φορέων και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας

Ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό σόου προς άγρα ψήφων στήθηκε την Κυριακή στη Σκιάθο, με μοναδική πρωταγωνίστρια την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας πήρε «αγκαζέ» ένα δανεικό ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Λάρισας και με πανηγυρικό τρόπο το παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ Σκιάθου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του νησιού. Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σκιάθου για ένα ασθενοφόρο μικρού όγκου το οποίο θα εξυπηρετεί περιστατικά στους στενούς δρόμους του νησιού, αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης πριν από μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, όπου ψηφίστηκε πρόταση της αντιπολίτευσης για την προμήθεια ενός τέτοιου ασθενοφόρου από τον Δήμο Σκιάθου, ενώ ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας είχε αντιπροτείνει να ψηφιστεί η πρόταση που κατατέθηκε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη για την αγορά πλωτών και μικρού όγκου ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την πρόταση της αντιπολίτευσης να ψηφίζεται κατά πλειοψηφία.
Εν τέλει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ικανοποιήθηκε, έστω και προσωρινά για τους θερινούς μήνες, με ασθενοφόρο που ελήφθη ως δανεικό και φορτωμένο μάλιστα με αρκετά χιλιόμετρα από τον αντίστοιχο τομέα του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, απ’ όπου δεν περίσσευε, όπως λένε εργαζόμενοι. Για την ικανοποίηση του αιτήματος, η κα Μακρή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τύπου «κατόπιν ενεργειών» μου, θυμίζοντας αλησμόνητες εποχές της πολιτικής ιστορίας του τόπου οι οποίες θεωρούσαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Η πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος το οποίο θα έπρεπε να έχει ικανοποιηθεί προ πολλού μαζί με την κάλυψη των αντίστοιχων κενών σε πληρώματα ασθενοφόρων, τόσο στο Κ.Υ. Σκιάθου όσο και στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας, αναδείχθηκε σε πολιτικό ριάλιτι με ζωντανές συνδέσεις, φωτογράφους και χειροκροτητές από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλάνο ωστόσο, όπως αποδείχθηκε δεν χωρούσαν άλλοι πρωταγωνιστές, έτσι με ευθύνη των διοργανωτών η τελετή αγιασμού του δανεικού ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβαν οι επίσημοι, ο αγιασμός επρόκειτο να τελεστεί στις 11 το πρωί της Κυριακής, ωστόσο όταν ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας έφθασαν στο Κέντρο Υγείας, ο αγιασμός είχε ολοκληρωθεί , προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του κ. Τζούμα και ορισμένων εκ των προσκεκλημένων οι οποίοι και αποχώρησαν.

Βέλη Μαραβέγια προς Ζέττα

Από την πλευρά του ο συνάδελφος της κας Μακρή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, θέλοντας να προβοκάρει μια τέτοια συμπεριφορά που έχει επιδείξει κατ’ επανάληψη η υφυπουργός Παιδείας, έκανε την προηγούμενη μέρα την ακόλουθη ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:
Ευχαριστώ τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και προσωπικά τον φίλο και συνάδελφο, διευθυντή, Κώστα Σταμνά για την παράδοση αύριο στις 11 στη Σκιάθο ασθενοφόρο μικρού όγκου, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στην Περιφέρεια Λάρισας. Αναμφίβολα, συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω υγειονομική θωράκιση του νησιού. Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί ουδείς, με προθέσεις πολιτικάντη, να ακολουθήσει την πομπή των υπηρεσιακών με διάθεση να επισκιάσει αυτούς και το έργο τους.
Όπως αποδείχθηκε όμως η κα Μακρή δεν πτοήθηκε και καρπώθηκε και αυτή την ευκαιρία για δημοσιότητα και πολιτική προβολή, παραγνωρίζοντας βέβαια, τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν επιτρέπονται σε μια περιοχή που βρίσκεται ακόμη σε «βαθύ κόκκινο» λόγω της πανδημίας!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.