Σκιάθος: Συνεργασία για την προβολή και τη στήριξη στη «μετά Covid εποχή»

Ο στόχος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θ. Τζούμας στο Ράδιο ΕΝΑ

Η Σκιάθος είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για μια νέα συνεργασία, που αφορά την τεχνική υποστήριξη του Δήμου για την προβολή του προορισμού και τη στήριξη του στη «μετά Covid εποχή».
Ο δήμαρχος Σκιάθου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και εξήγησε ότι αυτό θα γίνει μέσω σειράς συναντήσεων ειδικών που θα πηγαίνουν στο νησί, θα έχουν συναντήσεις με φορείς, για διάστημα περίπου 1,5 χρόνου.
Ο κ. Τζούμας τόνισε ότι στη μετά Covid εποχή δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αλλά αυτό που τονίζει είναι ότι επλήγη πιο πολύ από όλους τους κλάδους και θα είναι αυτός που θα ανακάμψει πιο αργά σε σχέση με άλλους κλάδους και δραστηριότητες. Παρόλα αυτά υπάρχει ισχυρή θέληση του κόσμου να ταξιδέψει.

«Το πιο όμορφο νησί στον κόσμο»

“Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έγινε το πρώτο μεγάλο συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού μετά την Covid εποχή, που έγινε στην Αθήνα αρχές Ιουνίου, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση στο Πόρτο, που αφορούσε μόνο δημάρχους από διάφορους δημάρχους της Ευρώπης και όχι μόνο”, τόνισε.
Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού χαρακτήρισε τη Σκιάθο ως το πιο όμορφο νησί στον κόσμο στους άλλους δημάρχους, ενώ έγινε ανταλλαγή πολλών σκέψεων και απόψεων και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μελλοντική συνεργασία με πολλούς από τους δημάρχους.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο δήμαρχος είπε ότι παρουσιάστηκε μια πολύ πρωτοπόρα εφαρμογή που αφορά τη δικτύωση με το που φτάνει κάποιος σε έναν τόπο στα social media και τροφοδοτείται από τους ίδιους τους επισκέπτες.
Επίσης, γενική ομολογία στο συνέδριο όπου υπήρχαν ανταγωνιστές της Ελλάδας από την Ισπανία και την Ιταλία, ήταν ότι τα έχουμε πάει καλά ως χώρα στον τομέα της προβολής προορισμού μέσω της καμπάνιας του υπουργείου Τουρισμού διεθνώς.

Στην Σκιάθο αναμένεται ο Γ.Γ.
του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Ο κ. Τζούμας τόνισε ότι θα φροντίσει ώστε μια από τις συναντήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να γίνει στη Σκιάθο, ενώ τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται στο νησί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, για να υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο.
Στον τομέα της προβολής του προορισμού, ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει προκριθεί ιδιαίτερα η συνεχής παρουσία της Σκιάθου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Ρουμανία, στο Ισραήλ και την Ιταλία, μέσα από μεγάλους οργανισμούς τουρισμού που υπήρχαν συνεργασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.