Σκηνικό έντασης και …παραλόγου!

Σπεύδουν να αποδείξουν ότι πλήρωσαν, αρκετοί συμπολίτες
Στο δημοτικό ταμείο, με τα ειδοποιητήρια για παλιές κλήσεις

Σκηνικό έντασης σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και …παραλόγου για το οποίο θα πρέπει να αποδείξουν το …λογικό οι ίδιοι οι πολίτες, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο δημοτικό ταμείο Βόλου, αναφορικά με τα ειδοποιητήρια που έλαβαν συμπολίτες (αλλά και επισκέπτες που έτυχε να βρεθούν στην πόλη την επίμαχη περίοδο) για παλιές κλήσεις, τόσο της δημοτικής αστυνομίας, όσο και της Τροχαίας. Στην περίπτωση βεβαιωμένων κλήσεων που αναγνωρίζονται από τους οδηγούς ή ιδιοκτήτες οχημάτων, συνήθως δεν προκύπτει πρόβλημα, ωστόσο, το θέμα δημιουργείται στις περιπτώσεις αφενός μεν που πιστοποιήθηκαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες που έχουν μεταβιβάσει εδώ και χρόνια το όχημα, αφετέρου όταν τα πρόστιμα έχουν ήδη πληρωθεί, και ο δήμος … επιμένει να ζητά τα πληρωμένα… Ουσιαστικά, πολίτες σπεύδουν να αποδείξουν ότι πλήρωσαν, μετά από περυσινή ή προγενέστερη ειδοποίηση, η οποία ωστόσο πληρωμή, δε φαίνεται να «πέρασε» στο σύστημα…

Περιπτώσεις

Σε μια περίπτωση, Βολιώτης ο οποίος έλαβε ειδοποιητήριο από τον Δήμο Βόλου να πληρώσει κλήση για παράβαση που έκανε στις 16 Μαΐου 2008 (και είχε λάβει ξανά ειδοποίηση για την εξόφληση του προστίμου με προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου 2012), πλήρωσε το πρόστιμο στα ΕΛΤΑ, στις 25 Ιανουαρίου 2012, αλλά τώρα του ήρθε πάλι ειδοποίηση.

Σε άλλη περίπτωση, (όπως φαίνεται από τα αρχεία που δημοσιεύονται), για κλήση στις 3 Νοεμβρίου 2008 το ποσό που χρεώνεται ο συμπολίτης είναι 114,50 ευρώ, με κοινοποίηση στις 16 Νοεμβρίου του 2011 και πληρωμή μέχρι 31-01-2012 και η πληρωμή- εξόφληση του ποσού (ύψους 105 ευρώ) στα ΕΛΤΑ έγινε στις 12/01/2012. Τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο, του ήρθε εκ νέου ειδοποίηση…
Σε άλλη περίπτωση, σε κλήση που βεβαιώθηκε στις 21/10/2009 για ποσό 80 ευρώ, συμπολίτης δέχθηκε ειδοποίηση στις 16/12/2011 για πληρωμή ληξιπρόθεσμου προστίμου, το οποίο έδωσε στις 17/01/2012 και φέτος του ήρθε πάλι η ειδοποίηση για πληρωμή της ίδιας κλήσης!

Σπεύδουν για την προθεσμία
Στο μεταξύ, αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν και χθες στο Δημαρχείο του Βόλου, προτελευταία ημέρα της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών τους, για να ρυθμίσουν ή να διαγράψουν οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά από ειδοποιητήρια που έλαβαν από τον Δήμο Βόλου.
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι συμπολίτες ζητούν να υποβάλλουν αίτηση για διαγραφή οφειλών, καθώς τα οχήματα δεν βρίσκονταν στην κατοχή τους κι είχαν μεταβιβαστεί στην χρονικό περίοδο που αφορά στην κλήση ή να ρυθμίσουν οφειλές από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Συμπολίτης, που μετέφερε την δική του «περιπέτεια», δήλωσε ότι «τα ειδοποιητήρια αφορούν τον πρώτο ιδιοκτήτη κι είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουν γίνει μεταβιβάσεις οχημάτων και το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, ο πρώην ιδιοκτήτης του οχήματος να μεταβεί στη Διεύθυνση Μεταφορών, να ζητήσει βεβαίωση για τη μεταβίβαση του οχήματος, την οποία θα προσκομίσει στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, καταθέτοντας αίτηση για διαγραφή της οφειλής».
Επισημαίνεται ότι όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει αίτηση διαγραφής είτε ρύθμισης οφειλών, πρέπει να συμπληρώσει σχετική αίτηση, να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ η οφειλή μπορεί να ρυθμιστεί έως 100 δόσεις και το ελάχιστο ποσό που μπορούν να καταβάλλουν είναι 20 ευρώ. Η καταληκτική ημερομηνία ρύθμισης ή διαγραφής οφειλών είναι σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, (δεν είχε γίνει γνωστό, μέχρι χθες το απόγευμα αν θα δοθεί νεότερη προθεσμία).

Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.