Σκοτσέζικο ντους για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας το κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία

Είχαν κάνει πολλές κρατήσεις στη Μαγνησία και υπάρχουν φόβοι ότι θα χαθεί το καλοκαίρι

Σκοτσέζικο ντους θυμίζει η ψυχρολουσία που δέχτηκαν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας με την ανακοίνωση ότι από σήμερα κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία, μέχρι και τις 15 Ιουλίου, λόγω πολλών κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ήδη Σέρβοι είχαν κάνει πολλές κρατήσεις σε καταλύματα της ηπειρωτικής Μαγνησίας, που αναμένεται να ακυρωθούν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι για τη συγκεκριμένη αγορά, ίσως να χαθεί το φετινό καλοκαίρι.
Ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη διακοπή της ροής των Σέρβων, που είχαν κάνει πολλές κρατήσεις στην περιοχή μας. Όπως είπε, τα τελευταία χρόνια με τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο πάντα υπάρχει συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, ενώ φέτος οι ξενοδόχοι συνόδευσαν την αποστολή της Ελληνοσερβικής φιλίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος. Επειδή μάλιστα οι σχέσεις της Σερβίας με το Μαυροβούνιο είναι τεταμένες, φέτος οι Σέρβοι θα ερχόταν αποκλειστικά στην Ελλάδα. «Δυστυχώς, η απαγόρευση αυτή δημιουργεί πρόβλημα, δεν θα είναι μόνο οι 15 μέρες, αλλά θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλες 15 μέρες και δεν ξέρω αν θα είναι όλο το καλοκαίρι», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι για φέτος ο τουρισμός είναι ένα άλυτο σταυρόλεξο και όλοι αυτοί που είχαν θριαμβολογήσει ότι θα έχουμε μεγάλες πληρότητες στην περιοχή από τον οδικό τουρισμό, αποδεικνύεται ότι διαψεύδονται, καθώς υπήρχε μια πολύ καλή ροή, η οποία σταμάτησε. Επίσης είπε ότι θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση με άλλες περιοχές γύρω από την Ελλάδα και ευχήθηκε να μη συμβεί ότι με τη Σερβία. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι ήδη υπήρχε πρόβλημα, καθώς ήταν ανοιχτά μόνο τα σύνορα του Προμαχώνα, όπου οι ουρές για είσοδο στην Ελλάδα έφταναν τα 15 χλμ. και οι τουρίστες έκαναν ακόμη και οκτώ ώρες να περάσουν τα σύνορα και, με το κλείσιμο των συνόρων διέβλεψε ότι το πρόβλημα θα υπάρχει για όλο το καλοκαίρι.
Τέλος, για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο ξενοδόχος τόνισε ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση κάποιες πτήσεις θα έχουμε μετά το τέλος του μήνα, πάντα κορωνοϊού επιτρέποντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.