“Σκούπα” στο γκαράζ του ΟΣΕ μέχρι τις 15 Μαρτίου

Αυστηρή εντολή του Γ.Γ. Υποδομών Θάνου Βούρδα που επιθεώρησε τον χώρο που έχει παραχωρηθεί στη Νίκη Βόλου

Αυστηρή εντολή να εκκαθαριστεί το πρώην γκαράζ του ΟΣΕ επί της Μαιάνδρου μέχρι τις 15 Μαρτίου, έδωσε σήμερα στους υπεύθυνους του ΟΣΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας που επιθεώρησε τους χώρους συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Ο κ. Βούρδας που βρέθηκε στον Βόλο το Σαββατοκύριακο, επιθεώρησε τους χώρους του γκαράζ σήμερα το πρωί μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, ζητώντας από τα αρμόδια στελέχη του οργανισμού να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την εκποίηση του πεπαλαιωμένου υλικού και τη διάσωση σημαντικού αρχείου που υπάρχει μέσα στα εγκαταλειμμένα γραφεία. Όπως είναι γνωστό το γκαράζ έχει παραχωρηθεί με σύμβαση στη Νίκη Βόλου για την κατασκευή προπονητικού κέντρου με γήπεδα 5Χ5, ξενώνες φιλοξενίας αθλητών, γραφεία και χώρους εστίασης.

Στον χώρο του γκαράζ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 13 παλαιά φορτηγά του ΟΣΕ, τα οποία θα οδηγηθούν προς εκποίηση, καθώς κρίνονται ανεπίδεκτα επισκευής, ενώ ένα από αυτά θα παραχωρηθεί στους φίλους του ΟΣΕ, για να διατηρηθεί ως μουσειακό υλικό. Άλλωστε η δημιουργία μουσείου του ΟΣΕ στον χώρο, αποτελεί δέσμευση και των δύο πλευρών, προκειμένου να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη. Προς αυτή την κατεύθυνση και για την καλύτερη αξιοποίηση του αρχειακού υλικού που βρέθηκε σε στοίβες μέσα στα εγκαταλειμμένα γραφεία, θα ζητηθεί η συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και της Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αρχειοθετηθεί με τον ανάλογο τρόπο.

Ο κ. Βούρδας πάντως δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις εικόνες ντροπής που αντίκρισε στο πρώην γκαράζ, το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι το 2010, ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε από τότε να διασώσει έγγραφα και σφραγίδες του ελληνικού κράτους που ήταν εκτεθειμένα, ενώ την ίδια ώρα στελέχη του τοπικού ΟΣΕ διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους στη χθεσινή σύσκεψη του ΟΛΒ για την διάσωση ιστορικού υλικού του ΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση η δέσμευση όλων ήταν να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να προχωρήσει άμεσα η παράδοση του χώρου στην Ερασιτεχνική Νίκη, η διοίκηση της οποίας στο μεταξύ θα προχωρήσει για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στον συγκεκριμένο χώρο. Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Στέργιος Φάτσης και ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Βασίλης Βενέτης δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη, περιμένοντας την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Βούρδα, ο οποίος δεσμεύτηκε να επισκεφθεί και πάλι τον Βόλο στις 15 Μαρτίου, προκειμένου να διαπιστώσει υλοποίηση των δεσμεύσεών του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.