“Μαζί για τον Βόλο”: Σοκαριστικές εικόνες από το ΕΑΚ και το Κολυμβητήριο (φωτογραφίες)

Καταστρέφονται μέρα με τη μέρα οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Βόλου

Σοκάρουν οι εικόνες από το ΕΑΚ και το δημοτικό Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος», που κατέγραψαν μέλη του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υποψήφιου Δημάρχου Ιάσονα Αποστολάκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι αθλητικές υποδομές που συγκεντρώνουν πλήθος παιδιών καθημερινά, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Σπασμένα αποδυτήρια, τοίχοι που καταρρέουν από την υγρασία, σάπια και ξεχαρβαλωμένα κουφώματα, τουαλέτες υπό διάλυση, σκουριασμένες μεταλλικές σκάλες και κιγκλιδώματα, κατεστραμμένες κερκίδες, πεταμένα καθίσματα και παλιοσίδερα, συνθέτουν την εικόνα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ΕΑΚ και του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Για «υποδομές που έχουν αφεθεί στο έλεος της …Πύδνας και λοιπών αχρείαστων δαπανών», έκαναν λόγο τα μέλη της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», ενώ ο κ. Αποστολάκης κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή Βόλου τονίζοντας ότι εδώ και 5 χρόνια αφήνει την περιουσία του Δήμου να καταστρέφεται, να χάνει την αξία της, καθώς υποδομές που μέχρι χθες ήταν λειτουργικές για τους πολίτες, ουσιαστικά έχουν παροπλιστεί και αποτελούν ακόμη και εστίες μόλυνσης και κινδύνου για όσους τις χρησιμοποιούν.

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη πόλη μας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως για την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι εικόνες εγκατάλειψης που τις συνοδεύουν αποτρέπει σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας και παιδιά να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα».

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Πλήρη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων όλων των κοινοτήτων του Δήμου Βόλου α) με ανακαίνιση αποδυτηρίων και WC β) με εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού σε όλα τα ανοικτά γήπεδα για την εξασφάλιση ότι θα υπάρχει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις βραδινές ώρες, διασφαλίζοντας περισσότερες ώρες προπόνησης για συλλόγους και πολίτες.
-Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων εξασφαλίζοντας πρόσθετους πόρους, που θα κατευθυνθούν και πάλι στον αθλητισμό..
-Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την εξασφάλιση πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλες τις εγκαταστάσεις αθλητισμού του Δήμου Βόλου που θα συμβάλλει στην κοινωνική τους ένταξη.
-Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Βόλου (ΕΑΚ) και παράδοση του στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους και στους πολίτες του Βόλου για την άσκηση δραστηριοτήτων τους. Το ΕΑΚ θα ανήκει και πάλι στους Δημότες και όχι σε ξενόφερτα σωματεία».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.