Σοκαριστικό ατύχημα στον Βόλο- Καυστικό υγρό προκάλεσε εγκαύματα σε εργαζόμενη του Δήμου

Κατά τη διάρκεια αποκομιδής στην ανακύκλωση

Σοκάρει η είδηση ότι εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας της, όταν έπεσε πάνω της καυστικό υγρό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας «Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα συνεχώς αυξάνονται στους Δήμους και οι Δήμαρχοι απλά ασχολούνται με κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η τελευταία κίνηση του Δημάρχου Βόλου στην Πολεοδομία.
Το απόγευμα της Παρασκευής τραυματίστηκε πολύτεκνη συνάδελφός μας τη στιγμή της αποκομιδής στην ανακύκλωση, στην περιοχή της Νεάπολης .
Η συναδέλφισα, συνοδός απορριμματοφόρου στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, τραυματίστηκε την ώρα που άδειασε ο κάδος μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου.
Συγκεκριμένα έπεσε πάνω της καυστικό υγρό και ευτυχώς λόγω του καπέλου που φορούσε δεν έπεσε στα μάτια της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τρύπησαν τα ρούχα της και έπαθε εγκαύματα στο χέρι της, στα πόδια και ελάχιστα στο πρόσωπο. Η εμπειρία της υπαλλήλου την έσωσε, διότι απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα, όταν το αισθάνθηκε. Στη συνέχεια αφού οι συνάδελφοί της της έριξαν νερό, πήγαν στο πλησιέστερο φαρμακείο και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε και φυσικά η περιπέτειά της συνεχίζεται με αναρρωτικές, πλαστικές εγχειρήσεις που θα χρειαστεί κ.λ.π.
Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων όπως η υγιεινή και ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς και πολύ περισσότερο των ανθρώπων που είναι σε μάχιμες υπηρεσίες.
Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι Δήμαρχοι με τις προσλήψεις προσωπικού ,την εκπαίδευσή του, την έλλειψη μηχανικού εξοπλισμού, την απόσυρση όλων των επικίνδυνων παλαιών οχημάτων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο που απομακρύνουν τα σκουπίδια και σε ποιον από τους δύο κάδους (μπλε ή πράσινο) και την απαίτηση για οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω εμείς βιώνουμε διπλές βάρδιες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, οχήματα με χαλασμένες πόρτες που τις κρατά ο οδηγός την ώρα της οδήγησης , χώρους εργασίας μέσα στη μούχλα 9 μήνες μετά τις πλημμύρες (αρχείο ΣΠΙΡΕΡ, κτίριο Αδαμόπουλου) και κούνημα του δακτύλου.
Ο Σύλλογός μας απαιτεί να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσά μας και γρήγορα να είναι και πάλι κοντά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.