SOS εκπέμπουν οι γιατροί για τη χειρουργική

Νωθρότητα στο θέμα της υγείας παρατηρεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

SOS εκπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και με επιστολή του στον νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ ζητά να ληφθούν μέτρα για να μη φτάσει στο σημείο να υπολειτουργεί. Ο Ευθύμιος Τσάμης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε, αναφορικά με τον νέο διοικητή Γιάννη Ντόκο, που δεν ανέλαβε ακόμη καθήκοντα, ότι παρατηρεί μια νωθρότητα από τη νέα κυβέρνηση και ότι δεν υπήρχε πρόγραμμα για την υγεία.
Ο κ. Τσάμης μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και εξακολουθεί να αναδεικνύει το πρόβλημα, γιατί αρχίζει και δημιουργείται τεράστιο ζήτημα στη λειτουργία του, ειδικά σε ευαίσθητες κλινικές όπως η χειρουργική και δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να υπολειτουργεί, όπως κάποιες άλλες κλινικές του Νοσοκομείου λόγω υποστελέχωσης.
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η εμβαλωματική λύση των επικουρικών γιατρών, που αποχωρούν αυτές τις μέρες και να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που χρειάζεται και να γίνει πράξη αυτό που έχουν εξαγγείλει όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι υπουργοί Υγείας αυτά τα χρόνια της κρίσης και κακώς δεν το άνουν, διότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό», ήταν η δήλωση του κ. Τσάμη.
Υπενθυμίζεται ότι το 40% του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Βόλου, σε ιατρικό προσωπικό λείπει, ενώ με τους επικουρικούς γιατρούς, που λήγει η σύμβασή τους και αποχωρούν, το πρόβλημα δεν λύνεται.

«Θετική η αποτίμηση διοίκησης του Μ. Δραμητινού»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι έγιναν μεγάλα βήματα στον τομέα του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Βόλου, όπου είναι θετική η αποτίμηση, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, παρουσία και τον προηγούμενου διοικητή και μέλος του ΙΣΜ Μάνθου Δραμητινού.
Ο ίδιος δήλωσε άγνοια πότε θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος διοικητής Γιάννης Ντόκος και τόνισε ότι αυτό που παρατηρείται από τη νέα κυβέρνηση στον τομέα της υγείας είναι μια νωθρότητα, καθώς δεν υπήρχε πρόγραμμα. «Είμαστε αναγκασμένοι να αναδεικνύουμε τα θέματα και να φωνάζουμε, όπως κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.