Σούλα Βακουφτσή: «Η κατάσταση έχει… ξεφύγει, αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει πείνα»

Χαμηλά τα χρηματικά ποσά της επιδότησης των λογαριασμών, σύμφωνα με την πρόεδρο των Τριτέκνων

Τα έξοδα ενός νοικοκυριού έχουν πάρει την… ανιούσα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς πάγιες ανάγκες δύσκολα πλέον καλύπτονται, αλλά και προϊόντα έχουν υποστεί αυξήσεις «φωτιά». Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι οικογένειες, και ειδικά οι τρίτεκνες και πολυμελείς, να τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθημερινά. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει», τονίζει η κ. Σούλα Βακουφτσή, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, ενώ με αγωνία αναφέρει ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση, πολλές οικογένειες θα οδηγηθούν στην πείνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Η κ. Βακουφτσή σημειώνει ότι για όλες τις οικογένειες την συγκεκριμένη περίοδο έχουν αυξηθεί τα έξοδα, πόσο μάλλον δε, για τις πολυμελείς οικογένειες. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα».

Μέχρι και 10 ευρώ για μάσκες!

«Όταν μόνο για τις μάσκες που πρέπει να αγοράσει μια πολυμελής οικογένεια δίνει 5 ευρώ για 10 μάσκες, οι οποίες μάλιστα επαρκούν για δύο ημέρες, φανταστείτε πόσα ξοδεύει το μήνα», περιγράφει η ίδια, φέρνοντας παράδειγμα της καθημερινότητας. Φυσικά, συμπληρώνει ότι δεν είναι μόνο τα έξοδα για τις μάσκες, αλλά πρέπει να υπολογίσει κάποιος τα έξοδα για τα rapid test και τα μοριακά. «Μια πενταμελή οικογένεια, αν δώσει από 40 ευρώ για να διενεργηθεί μοριακό τεστ χρειάζεται 200 ευρώ», λέει η πρόεδρος, φέροντας ακόμα ένα παράδειγμα.

Η κ. Βακουφτσή σημειώνει ότι δεν υφίστανται μόνο τα έξοδα που απαιτούνται λόγω της πανδημίας, αλλά υπάρχουν εξίσου τα έξοδα και οι λογαριασμοί της οικογένειας για το ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, ενώ δεν έλειψε να αναφέρει και τα φροντιστηριακά έξοδα των παιδιών, τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη. «Φανταστείτε ποια είναι η κατάσταση. Επίσης, φανταστείτε να δουλεύει μόνο ο ένας γονιός και να υπάρχει μόνο ένας μισθός, αυτός τον 15.000 ευρώ ετησίως. Βάλτε τα κάτω και αναλογιστείτε αν μπορεί να ανταπεξέλθει η οικογένεια», περιγράφει η πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία επιδότηση»

Υπογραμμίζει και κατά κάποιον τρόπο καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία επιδότηση για τους λογαριασμούς του αερίου και του ρεύματος, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι χαμηλά χρηματικά ποσά, οπότε αυτομάτως οι ανάγκες δεν καλύπτοντα. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αν δεν βρεθεί λύση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όχι μόνο για τις πολυμελείς, αλλά για όλες τις οικογένειες θα υπάρξει πείνα. Όπως υπάρχει ήδη πείνα», αναφέρει η πρόεδρος των Τριτέκνων Μαγνησίας .

«Δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε

δυστυχώς, αρκετές οικογένειες…»

Μίλησε επίσης για την αλληλεγγύη των πολιτών απέναντι στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, η οποία εντός των εορταστικών ημερών ήταν έντονη, όπως είπε, στην οποία όμως «δεν μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Πρέπει και το κράτος να βοηθήσει όλες τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα», καταλήγει η πρόεδρος.

Ανέφερε ότι ως Σύλλογος δεν κατάφεραν να βοηθήσουν πολλές οικογένειες, όπως άλλες χρονιές, αλλά έφτασαν τις 20, παρέχοντάς τους το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όλα τα αγαθά που χρειάστηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.