Σποράδες: Οι ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε

Μένουμε Μαγνησία, στηρίζουμε τον τόπο μας

Οι ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε βρίσκονται στις Σποράδες. Οι Σποράδες είναι σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου Πελάγους βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά του νομού Μαγνησίας. Ο συνδυασμός πυκνής βλάστησης μαζί με τα τιρκουάζ νερά αποτελούν ένα μαγευτικό τοπίο. Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος αποτελούν τα πανέμορφα νησιά των Σποράδων που ανταγωνίζονται επάξια τις όμορφες Κυκλάδες. Εσείς τι προτιμάτε;

Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος
Λαλάρια
Ξεκινώντας την περιήγησή μας στις Σποράδες και συγκεκριμένα στο νησί της Σκιάθου, αξίζει να αναφέρουμε πως τα Λαλάρια αποτελούν την διασημότερη παραλία της Σκιάθου που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Σχηματίζει μια πύλη, καθώς ο βράχος εκτείνεται στην παραλία. Το χαρακτηριστικό της είναι τα κατάλευκα βότσαλα που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο. Η πρόσβαση εκεί γίνεται μόνο μέσω βαρκούλας. Αποτελεί από τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε.

Κουκουναριές
Οι Κουκουναριές αποτελούν μια από τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε.Έχει ανακηρυχθεί πολλάκις ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.Το δάσος με κουκουναριές που τελειώνει λίγα μέτρα πριν την θάλασσα, σας δίνει την δυνατότητα χαλάρωσης και ηρεμίας σε συνδυασμό με την πανέμορφη αμμώδη “χρυσή παραλία”. Μην την παραλείψετε. Αξίζει!

Βρωμόλιμνος
Ο Βρωμόλιμνος αποτελεί μια παραλία ιδανική για θαλάσσια σπορ. Τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του θα σας μείνουν για πάντα στο μυαλό. Είναι μια παραλία γεμάτη κίνηση αφού έχει πολλές καφετέριες, εστιατόρια και γήπεδο beach volley. Είναι εύκολο να πάτε σ’ αυτήν την παραλία με τα αστικά λεωφορεία.

Η εξωτική Σκόπελος
Μηλιά
Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στις Σποράδες και συγκεκριμένα στο νησί της Σκοπέλου, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τη Μηλιά, που αποτελεί μία από τις διασημότερες παραλίες της Σκοπέλου. Περιτριγυρίζεται από πεύκα. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, γι’ αυτό και δημιουργούν ένα τοπίο εξωτικό. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την χώρα της Σκοπέλου και μόλις ένα χιλιόμετρο από τον όρμο του Πάνορμου.

Στάφυλος
Ο Στάφυλος αποτελεί την διασημότερη παραλία της Σκοπέλου, καθώς είναι η πιο κοντινή παραλία σε μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την χώρα. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία με beach bar και ναυαγοσώστη και εστιατόριο. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με τα τοπικά λεωφορεία. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ωστόσο, ότι το λεωφορείο σας αφήνει πάνω στον δρόμο και πρέπει να διανύσετε 500 μέτρα με τα πόδια για την παραλία.

Πάνορμος
Ο Πάνορμος αποτελεί άλλη μια από τις διασημότερες παραλίες της Σκοπέλου. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία, καθώς διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστη, beach bar αλλά και ταβέρνες. Αξίζει τον κόπο να μείνετε έως την ώρα που δύει ο ήλιος, καθώς το βαθυκόκκινο ηλιοβασίλεμα σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα αποτελούν το ιδανικό τοπίο για γαλήνη και ηρεμία.

Η ήρεμη Αλόννησος
Χρυσή μηλιά
Στις Σποράδες ανήκει, επίσης, το όμορφο και ήρεμο νησί της Αλοννήσου. Μια πολυσύχναστη και δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Χρυσή μηλιά. Είναι από τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι έχει ψιλή άμμο και είναι ρηχή, ιδανικά χαρακτηριστικά παραλίας για οικογένειες με παιδιά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού, το Πατητήρι και είναι οργανωμένη παραλία με καφετέριες και ταβέρνες.

Κοκκινόκαστρο
Αυτή η εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται βορειοανατολικά από το Πατητήρι. Ανασκαφές έχουν δείξει ότι υπήρξε οικισμός εκεί, κατά τη νεολιθική εποχή. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι το κόκκινο χρώμα των βράχων. Η παραλία έχει βοτσαλάκια τα οποία είναι ανακατεμένα με λευκή άμμο. Αποτελεί την ιδανική παραλία για snorkelling (κολύμπι στην επιφάνεια της θάλασσας βλέποντας τον βυθό χωρίς να γίνεται κατάδυση).

Άγιος Δημήτριος
Ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί μια πολύ διάσημη παραλία στην Αλόννησο. Η τοποθεσία αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς αποτελείται από μια τεράστια έκταση παραλίας με γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βοτσαλάκια. Στην παραλία αυτή η ξηρά μπαίνει μέσα στη θάλασσα και δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είναι οργανωμένη παραλία με καντίνα.

Η ανερχόμενη Σκύρος
Πεύκος
Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε, κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στις Σποράδες και τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε, να αναφέρουμε και την ανερχόμενη Σκύρο. Η παραλία Πεύκος αποτελεί μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Το γραφικό τοπίο της σε συνδυασμό με τις πευκόφυτες πλαγιές και τα μεγάλα κομμάτια μαρμάρου δημιουργούν ένα διαφορετικό τοπίο. Τα νερά του είναι παγωμένα, γι’ αυτό αν ζητάτε αναζωογόνηση, αποτελεί την ιδανική λύση.

Ατσίτσα
Η Ατσίτσα αποτελεί μία από τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε. Τα πεντακάθαρα γαλανά νερά την καθιστούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό και θα πρέπει να μεριμνήσετε να κρατάτε σνακ και νερό.

Καλαμίτσα
Η Καλαμίτσα αποτελεί την ιδανική παραλία για εσάς που λατρεύετε τα θαλάσσια σπορ και ειδικά το wind surfing. Η παραλία έχει βότσαλο και τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Σ’ αυτή την περιοχή έχει πολλά καταλύματα, επομένως αποτελεί μια λύση διαμονής εκτός της χώρας του νησιού.

Στις Σποράδες θα βρείτε πολλές από τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε. Αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, εφήβους, ζευγάρια καθώς συνδυάζουν την άγρια πυκνή βλάστηση με τα πεντακάθαρα νερά τους.

Πηγή: https://www.maxmag.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.