Σπουδαία εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας και των Χορωδιών “Ιωνία” και ΔΩΒ στο Ηρώδειο

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συνεργασία του Στέφανου Κορκολή για την ενίσχυση της «Ελπίδας»

Μοναδικό γεγονός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης αποτέλεσε η η εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της Χορωδίας του, καθώς και της Χορωδίας «Ιωνία», που πραγματοποιήθηκε στο «Ηρώδειον», την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής συναυλίας – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και με τη συνεργασία της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών.

«Είναι υπέροχο που η πρώτη μέρα του μήνα ξεκινά με την ελπίδα και που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και ιδιαίτερα σε αυτά που πάσχουν , αλλά και στο έργο του Μέγιστου Έλληνα μουσουργού που μας τιμά με την παρουσία του απόψε …» τόνισε ο γνωστός Έλληνας συνθέτης και πιανίστας στην έναρξη της συναυλίας στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ευχαριστώντας στη συνέχεια την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, το Δήμο Βόλου που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή του διαθέτοντας τους μουσικούς και τις δύο χορωδίες, αλλά και τους ίδιους τους μουσικούς.

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη και εντυπωσιάστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ», τον διακεκριμένο μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τους σολίστ Θέμη Βαγενά (βιολοντσέλο), Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι), Δημήτρη Παπαβομβολάκη (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο/φλάουτο), τους οποίους χειροκρότησε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση πολιτισμού, τέχνης και ανθρωπιάς η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, συνέπραξε με το διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, ο οποίος και πρότεινε τη συνεργασία αυτή, με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και τη νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, παρουσιάζοντας ένα ταξίδι στα συγκλονιστικά μουσικά μονοπάτια του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, ξεκινώντας το πρόγραμμα με το συμφωνικό έργο «Μικρή σουίτα για πιάνο», σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση με τη μεταγραφή για πιάνο του Στ. Κορκολή. Στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου βολιώτη μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι σολίστες Μιχάλης Παούρης (μπουζούκι) Δημήτρης Παπαβομβολάκης (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο/φλάουτο) και Θέμης Βαγενάς(τσέλλο) και οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου: Απόστολος Μητράς, Κων/νος Δόγρανλης, Δημήτρης Καραμανώλης, Αμαριλύς Λιάλιου, Στέλλα Τσαρδάκα, Ευθυμία Βραχνιά, Εμμανουήλ Μελετιάδης, Θεοφανώ Μπατσκίνη, Βασιλική Σακελιάδη(βιολί Ι), Άντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, Γιάννης Βαίτσης, Παύλος Δόγρανλης, Μυρτώ Γκέκου, Ελένη Αφεντούλη, Χρυσάνθη Παπαπέτρου, Ζήσης Τζίφας-Κρατήρας, Μαριλένα Καζάκη, Δημήτρης Γεωργίου (βιολί ΙΙ), Θέμης Βαγενάς, Ζαφειρούλα Χαντή, Πέτρος Κανάνα, Μαρία Βλάχου, Άρης Νιζάμης (βιολοντσέλο), Γιώργος Σκίμπας, Βασιλική Αλεξίου, Μαριάννα Σταμουλάκη, Παναγιώτα Μαυρογιαννέα, Ράνια Μπαλή (βιόλα), Νάνσυ Χατζή, Γιάννης Καραμανιώλας, Κωνσταντίνος Παππάς(κοντραμπάσσο). Πέτρος Παππάς, Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο), Δημήτρης Χατζούλης(όμποε), Στέλιος Κοτρώτσιος, Θανάσης Γατής (κλαρινέτο),Νίκος Τσιουβάκας (φαγκότο), Μαρία Γκιούρκη, Νέλλη Χολέβα(κόρνο), Κων/νος Γράβος (τρομπέτα), Βασίλης Τασούδης, Μαρία Παναγοπούλου(τρομπόνι) και οι Νίκος Χρονόπουλος, Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος, Ιωάννης Λιόλιος στα κρουστά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Συμφωνικής Ορχήστρας είχε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέας Μιμαίος. Το σύνολο εντυπωσίασε με μία παρουσία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στη συμμετοχή με τα 95 παιδιά και νέους της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της Χορωδίας «Ιωνία» υπό τη διδασκαλία της Σύλβιας Τσιμπανάκου. Την προετοιμασία της χορωδίας «Ιωνία» είχε η Κορνηλία Φραγκογιάννη. Οι δύο χορωδίες συμμετείχαν στα πέντε τελευταία κομμάτια της συναυλίας με τα οποία έκλεισε το πρόγραμμα και στα ‘μπιζαρίσματα’ με άλλα δύο τραγούδια, όπου το τελευταίο «Ένα το χελιδόνι» έκανε το πλήθος να τραγουδά σύσσωμο και συγκινημένο.

Το ιδιαίτερο αφιέρωμα ενθουσίασε και συγκίνησε το πλήθος θεατών που έδωσαν το παρόν στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» ενισχύοντας με την παρουσία τους, τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του και τιμώντας τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μέγιστο Έλληνα συνθέτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.