Στ. Λημνιός: Ο Ιατρικός Σύλλογος λειτουργεί συντεχνιακά- Μακρή και Μαραβέγιας κάνουν τεμενάδες στην ΑΓΕΤ

Ευθείες βολές σε φορείς και βουλευτές από το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

Δριμεία κριτική έκανε το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Στέλιος Λημνιός στους φορείς και ειδικότερα στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, όπως και στους «γαλάζιους» βουλευτές κ.κ. Μακρή και Μαραβέγια σχετικά με τη στάση τους απέναντι στο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στον Βόλο αλλά με την ΑΓΕΤ επισημαίνοντας αρχικά για τους φορείς ότι λειτουργούν συντεχνιακά, ενώ για τους πολιτικούς ότι κάνουν τεμενάδες στην τσιμεντοβιομηχανία.

Αφορμή γι’ αυτή την τοποθέτηση του κ. Λημνιού αποτέλεσε το πρόσφατο συλλαλητήριο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το προηγούμενο Σάββατο, όπου πολίτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αλλά και εν γένει το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Λημνιό ο αγώνας πλέον των πολιτών έχει χάσει τον παλμό και τη μαζικότητά του και οι λόγοι είναι πολλοί και δεν είναι μόνο  οι διασπάσεις που έγιναν στα κινήματα πολιτών, άλλες φορές για κομματικές επιδιώξεις κι άλλες από αψυχολόγητες λαθεμένες επιλογές, όπως είπε.

«Αυτό το μεγάλο ποτάμι των πολιτών θα ενωθεί όταν ο Ιατρικός Σύλλογος ξεχάσει ότι είναι συντεχνία, όταν αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι  στην πόλη, σ’ αυτούς τους ανθρώπους του μεροκάματου,  που πάνε καθημερινά και τους τα ακουμπάνε, άλλος για τα πνευμόνια του κι άλλος για νεφρά του και πάνε σ ‘αυτή τη μεγάλη συντεχνία, που ελάχιστες φορές έχει επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Εάν ο ΙΣΜ σηκώσει τα μανίκια και πέρα από δυο ανακοινώσεις, αρχίσει να καλλιεργεί ένα πνεύμα αντίδρασης, συντονισμένα βήματα με άλλους φορείς, οι πολίτες δεν θα έχουν καμία αμφισβήτηση για τις καλές προθέσεις και θα ακολουθήσουν.

Είδατε πουθενά τους γιατρούς; Με το πρόσχημα ότι το κάνει- εννοεί το συλλαλητήριο- μια επιτροπή της επιτροπής. Ας κάνουν μόνοι τους. Αν μπουν μπροστά κι εμείς θα ακολουθήσουμε. Έχει εξανεμιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας των φορέων και έχει μείνει μόνο η συντεχνιακή λογική.

Ο πρόεδρος  του ΙΣΜ είναι αξιολογότατος και ταγμένος με αυτό το κίνημα. Τι να το κάνεις όμως όταν στο Διοικητικό Συμβούλιο κυριαρχούν οι αντιλήψεις της ΝΔ και οι κομματικές γραμμές, πως να βγει αυτός ο σύλλογος από την αδράνεια μπροστά;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λημνιός χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε και το ΤΕΕ Μαγνησίας με τον ίδιο να υποστηρίζει πως και το Τεχνικό Επιμελητήριο φέρει ευθύνη καθώς λειτουργεί με συντεχνιακή λογική.

« Η ΑΓΕΤ έχει πελάτες μέσα από στελέχη του ΤΕΕ. Οι πολίτες μιας ζωή ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν ακατόρθωτα προβλήματα να λύσουν, να παλεύουν για τόσο υψηλά ιδανικά είναι πολυτέλεια όταν υπάρχουν φορείς ταγμένοι από το σκοπό της ίδρυσής τους γι’ αυτή τη δουλειά και δεν το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λημνιός.

Ακόμη, το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας μίλησε και κατά βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης, στηλιτεύοντας τις σχέσεις τους με την τσιμεντοβιομηχανία.

«Οι Νεοδημοκράτες δεν θέλουν αυτό τον αγώνα.  Δεν βλέπετε την κ. Μακρή, τον κ. Μαραβέγια που έχουν γίνει υπηρέτες τη ΑΓΕΤ;  Δεν βλέπετε που έχουν γίνει δήθεν πρεσβευτές καλής θέλησης σε βάρος της δημόσιας υγείας; Κάνουν τεμενάδες στις πολυεθνικές σε βάρος της υγείας», υπογράμμισε τέλος ο κ. Λημνιός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.