Στ. Πέτσας : Τι έργα θα γίνουν στον Βόλο- Εντός και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Το φθινόπωρο του 2023 η ολοκλήρωση της ανάπλασης του πάρκου Ανδρέας Βαλαχής

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την ανάπλαση του άλσους “Ανδρέας Βαλαχής”, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε όλα τα έργα που προχωρούν στον Βόλο, ενώ έκανε λόγο και για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που “έρχεται” η ένταξή της στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα.

 

“Με πολλή χαρά βρέθηκα σήμερα στον Βόλο. Με χαρά ανακοινώσαμε την ένταξη ενός μεγάλου έργου για τον Βόλο το έργο της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει  δύο στάδια. Το ένα αφορά στην ανάπλαση του πάρκου Ανδρέας Βαλαχής 7 εκ. ευρώ προϋπολογισμού, το δεύτερο έργο αφορά την ανάπλαση των Παλαιών στον Βόλο. Συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” είναι 10,2 εκ. ευρώ. Έχουμε εντάξει ακόμη ένα μεγάλο έργο  5,3 εκ. ευρώ που είναι η διαχείριση των λυμάτων στα Λεχώνια, έρχεται η ένταξη του σχεδίου του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων 1,2 εκ. ευρώ στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα  και επίσης, επειδή έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία θα έχουμε ένταξη την επόμενη εβδομάδα του Ποδηλατοδρομίου Ν. Ιωνία. Η αθλητική και πολιτιστική κυψέλη θα εμπλουτιστεί με το Ποδηλατοδρόμιο, κόστους  7,7εκ ευρώ “, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σημείωσε πως με τα έργα που γίνονται ” δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στην πόλη, στηρίζουμε την ανάπλασή της, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα για να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά”.

Αναφορικά με την ανάπλαση του πάρκου “Ανδρέας Βαλαχής”, η μελέτη του ανέρχεται σε 1εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως υπολογίζει ότι μέσα σε ορίζοντα 24 μηνών θα ολοκληρωθεί, γι’ αυτό και ο ίδιος έθεσε ως ορόσημο το φθινόπωρο του 2023 , προκειμένου να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν έναν πολύ ωραίο χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.