Στα αζήτητα φέτος τα εμβόλια της γρίπης στη Μαγνησία!

Μεγάλες ουρές στα φαρμακεία για ένα rapid κατά τη διάρκεια των εορτών

Έντονο το ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με τη διενέργεια rapid test τις ημέρες των εορτών, αλλά ατελείωτες και οι ουρές που δημιουργούνταν έξω από τα φαρμακεία της πόλης με τις ιδιωτικές δομές να «εξυπηρετούν τη δημόσια υγεία για άλλη μια φορά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
Μάλιστα, ο ίδιος, μεταξύ άλλων, πρότεινε την συνταγογράφηση των rapid test, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν. Επισημαίνει, δε, για ακόμα μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη διαθεσιμότητα, η οποία, όμως, είναι στα αζήτητα.
Όπως περιέγραψε ο κ. Ματσιόλης υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και κίνηση των πολιτών για τη διενέργεια rapid test κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, ακριβώς λόγω των εορτών οι μετακινήσεις των πολιτών ήταν πολλές και μάλιστα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, οπότε αυτομάτως προχώρησαν στη λύση των rapid test για να βεβαιωθούν πως δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ενδιαφέρον για κλείσιμο ραντεβού

Το ίδιο εξίσου έντονο ενδιαφέρον σημείωσε πως υπάρχει και στα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 εφόσον η πανδημία «βράζει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με τα κρούσματα να είναι αμέτρητα. Το έντονο αυτό ενδιαφέρον, βέβαια, σημαίνει και αναμονή για τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο του Βόλου. «Η αναμονή για το ραντεβού του εμβολιασμού είναι σταθερά στις 20 μέρες και αυτή την περίοδο τα διαθέσιμα ραντεβού ξεκινούν μετά τις 20 Ιανουαρίου», δήλωσε ο κ. Ματσιόλης. Και ενώ το ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών είναι κάτι σαφέστατα θετικό, η αναμονή στην αντίπερα όχθη κρίνεται αρνητικά από τον ίδιο. «Δεν ξέρω γιατί υστερεί ο Βόλος σε αυτό το θέμα, σε σχέση με την υπόλοιπη Θεσσαλία. Μόνο κούφια λόγια ακούμε (σ.σ. από τους αρμόδιους)», υπογραμμίζει. Μάλιστα, αναφέρει προς τους πολίτες , ότι αν θέλουν να κλείσουν το ραντεβού τους στο Βελεστίνο, στον Αλμυρό ή σε κάποια άλλη περιοχή της Θεσσαλίας, αυτό θα γίνει σχετικά άμεσα.

«Η διενέργεια Rapid test θα έπρεπε να συνταγογραφείται»

«Το φαρμακείο είναι στήριγμα στον Έλληνα πολίτη» δηλώνει ο κ. Ματσιόλης, θέλοντας να αναφερθεί και να επισημάνει την εικόνα των τελευταίων ημερών που παρατηρήθηκε έξω από τα φαρμακεία, καθώς ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν από πολίτες που ήθελαν να διενεργήσουν rapid test. «Μια ιδιωτική δομή εξυπηρετούσε τη δημόσια υγεία», τονίζει ο ίδιος, ενώ εκφράζει την άποψη ότι η Πολιτεία από πλευράς της θα έπρεπε να συνταγογραφεί τη διενέργεια rapid test, ώστε οι πολίτες να επιβαρύνονται λιγότερο, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα υπάρχει και πλαφόν στην τιμή των τεστ με την υποχρεωτικότητα στα φαρμακεία στο μίνιμουμ της τιμής των τεστ και όχι ανάλογα με την προαίρεση του κάθε φαρμακοποιού.

«Στο τέλος κάθε χρόνου ψάχναμε τα εμβόλια
της γρίπης και φέτος δεν λέει κανείς τίποτα!»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ματσιόλης επισημαίνει για ακόμα μια φορά την απουσία ενδιαφέροντος για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης. «Γιατί άραγε; Σιωπή! Κανείς δεν ξέρει κανείς δεν απαντάει», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ενώ συμπληρώνει λέγοντας ότι η διαθεσιμότητα των εμβολίων για την καταπολέμηση της γρίπης είναι τεράστια και τα οποία μένουν στα αζήτητα. «Στο τέλος κάθε χρόνου τα ψάχναμε τα εμβόλια της γρίπης και φέτος δεν λέει κανείς τίποτα. Επίσης, δεν βλέπουμε κανέναν από τους αρμόδιους να το αναφέρει. Όφειλαν τα 4 εκ. των πολιτών που εμβολιάστηκαν πέρυσι να είναι περισσότερα φέτος, ειδικά λόγω των ζητημάτων που υπάρχουν σε σχέση με την πανδημία. Πρόκειται και γι’ αυτό το θέμα περί αυτοσχεδιασμού και χορτάσαμε απ’ αυτόν», δηλώνει ο κ. Ματσιόλης.

Από 1η Φεβρουαρίου συνταγογράφηση ανασφάλιστων
σε Δημόσιες Δομές και «πολίτες… δύο κατηγοριών»

Για πολίτες δύο κατηγοριών έκανε λόγο ο πρόεδρος αναφερόμενος στο γεγονός της συνταγογράφησης πλέον όλων των ανασφάλιστων πολιτών μόνο στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας και όχι από τους ιδιώτες. Όπως λέει, υπάρχουν οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι και μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ιδιώτες, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και δια νόμου από την 1η Φεβρουαρίου θα πρέπει να συνταγογραφούν τα φάρμακα μόνο σε Δημόσια Νοσοκομεία και Δομές. Σημειώνει, δε, ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα κατά την άποψή του είναι ότι γίνεται σε καιρό πανδημίας, ενώ δεν θα έπρεπε, και πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν ανακοίνωσε επίσημα τον λόγο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.