Στα χέρια του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη η επετειακή έκδοση «200 Χρόνια, η Μαγνησία το 1821»

Του «Ομίλου Καρεκλίδη» , απ΄τον πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στέφανο Κούτρα

Στα χέρια του δημάρχου Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη, ως ένδειξη τιμής όπως τονίστηκε, δόθηκε η επετειακή έκδοση «200 Χρόνια, η Μαγνησία το 1821» του «Ομίλου Καρεκλίδη» , από τον πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στέφανο Κούτρα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πολυτελής έκδοση που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, εμπλουτίζοντας τη γνώση και στολίζοντας τις βιβλιοθήκες των αναγνωστών και όχι μόνο, της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», δόθηκε απ΄τον κ. Κούτρα, στον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος εκφράστηκε θετικά για τον ιστορικό τόμο, στη διάρκεια σημαντικής συνάντησης συνεργασίας , του Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης», στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών .
Σημειώνεται ότι η έκδοση του «Ομίλου Καρεκλίδη», με τον τίτλο «200 χρόνια η Μαγνησία το 1821. Πτυχές της τοπικής επανάστασης, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας» την επιμέλεια της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής, έχει μέχρι σήμερα αποσπάσει τα θετικά σχόλια, πολλών εκπροσώπων, φορέων και συλλόγων , ακαδημαϊκών και γενικότερα ανθρώπων των τεχνών εντός αλλά και εκτός Ελλάδας!
Πρόκειται για ένα καλαίσθητο πόνημα 200 σελίδων, όσα και τα χρόνια που συμπληρώθηκαν από το έτος έναρξης της Επανάστασης, αναφερόμενο σε πτυχές της τοπικής ιστορίας, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας. Το εξώφυλλό του κοσμούν η Ελληνική Σημαία και η Σημαία της Επανάστασης που υψώθηκε στις Μηλιές στις 7 Μαΐου του 1821.
Το όλο περιεχόμενο απαρτίζεται από 40 θεματικές ξεχωριστές ενότητες με κοινή συνισταμένη τη Μαγνησία και τη συμμετοχή της στην Επανάσταση του ‘ 21 και με κοινό στόχο την προβολή προσώπων και γεγονότων γνωστών – αγνώστων που αφορούν στη Θεσσαλία και τον απελευθερωτικό της αγώνα.
Σπουδαίοι επιστήμονες, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, ερευνητές, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καταθέτουν το πλούσιο ιστορικό, ενημερωτικό υλικό τους, πλαισιωμένο από επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό Ελλήνων και ξένων .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.