Στα ίδια με πέρυσι η κίνηση στην εμπορική αγορά Βόλου

Την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Ανοικτά τα καταστήματα παραμονή Δεκαπενταύγουστου

Στα ίδια με πέρυσι εκτιμάται ότι κυμαίνεται η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου, μεσούσης της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων και τη στιγμή που στα χρόνια της κρίσης οι επαγγελματίες «μετρούν» πολύ μεγάλη απώλεια του τζίρου τους.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, βρισκόμαστε σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα από την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Υπάρχει μια κινητικότητα στην αγορά, αλλά αυτό που λείπει είναι τα χρήματα, τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους εμπόρους, τόνισε.

«Διστακτικός καταναλωτής»
Όπως εξήγησε, η εκπτωτική περίοδος είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, δεδομένου ότι στις αρχές Ιουλίου οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν με βροχές και ζέστες στη συνέχεια, αλλά τώρα τον Αύγουστο οι έμποροι βλέπουν ένα μοντέλο καταναλωτή, των τελευταίων χρόνων, που είναι διστακτικός να ξοδέψει κάτι παραπάνω, ενώ οι αγορές είναι μετρημένες και ο καθένας προϋπολογίζει τι θα αγοράσει.
«Αυτό δεν μας εκπλήσσει, γιατί κι εμείς οι έμποροι είμαστε καταναλωτές και δεν απέχουμε πολύ από το συγκεκριμένο μοντέλο καταναλωτή», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Η κίνηση εκτιμάται ότι κατά προσέγγιση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, κάτι όμως που δεν είναι θετικό, σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, διότι τα χρόνια της κρίσης, οι έμποροι έχουν πολύ μεγάλη απώλεια του τζίρου και ευχάριστο γι’ αυτούς θα ήταν, αν έβλεπαν έστω και οριακή αύξηση του τζίρου. Ωστόσο αυτό, θα υπολογιστεί με τη λήξη των εκπτώσεων και μετά από έρευνα που θα ακολουθήσει, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Για τη λειτουργία της αγοράς τη Δευτέρα
Σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς τη Δευτέρα παραμονή Δεκαπενταύγουστου, ο Απ. Οντόπουλος είπε ότι κατατέθηκε πρόταση στον Εμπορικό Σύλλογο να μη λειτουργήσει η αγορά τη Δευτέρα, αλλά αυτό είναι μια απόφαση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος.
«Εμείς κάναμε μια ανεπίσημη έρευνα, ενώ κάναμε και ένα βήμα παραπέρα συζητώντας το, όπου σε δείγμα 150 επιχειρήσεων διαπιστώσαμε ότι η αγορά είναι διχασμένη. Βλέπουμε ότι τα καταστήματα στις κεντρικές οδούς θέλουν να είναι ανοιχτές και σε παράδρομους κλειστές», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Οντόπουλο, με ένα τέτοιο οριακό αποτέλεσμα στην έρευνα, δεν μπορεί να παρθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση, για να μη λειτουργήσουν τα καταστήματα μια καθημερινή μέρα, τη στιγμή που οι υπηρεσίες, η εστίαση, ο κλάδος των τροφίμων, τράπεζες κλπ. θα είναι όλα ανοιχτά και με δεδομένο ότι υπάρχει μια κινητικότητα, καθώς ο Βόλος είναι πέρασμα για διάφορους τουριστικούς προορισμούς και θα ήταν πολύ άσχημη εικόνα να δουν μια αγορά κλειστή. Ο πρόεδρος είπε ότι όλες οι αγορές στη χώρα τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.