Στα ηλεκτρονικά τους θρανία κάθονται σήμερα οι μαθητές Λυκείων της Μαγνησίας

19 σχολεία δήλωσαν συμμετοχή στη σύγχρονη εκπαίδευση και 13 ετοιμάζονται να ξεκινήσουν

Στις διαδικτυακές τους τάξεις μπήκαν από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείων της Μαγνησίας, ξεκινώντας τηλεκπαίδευση και συνεχίζοντας τα μαθήματά τους, που άφησαν στη μέση λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, 19 Λύκεια της Μαγνησίας δήλωσαν συμμετοχή στη σύγχρονη εκπαίδευση, ενώ 13 Λύκεια ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν κι εκείνα με τη σειρά τους, τη νέα αυτή σχολική διαδικασία.

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε πως από το πρωί έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση μέσω της τεχνολογίας, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν κάνει ένα …σπριντ μάθησης, καθώς δεν είχαν επιμορφωθεί για την εκπαίδευση από απόσταση, για την τηλεκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες. Παρόλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ πάνω από 250 εκπαιδευτικοί προετοιμάστηκαν σχετικά, σε μόνο μία εβδομάδα.

«Έχουν ξεκινήσει δύο ειδών εκπαιδεύσεις. Η σύγχρονη και η ασύγχρονη. Η σύγχρονη εκπαίδευση σημαίνει ότι την ίδια στιγμή πραγματοποιείται το μάθημα με τον εκπαιδευτικό στον υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο και στα σπιτια τους είναι οι μαθητές με κάμερα και μικρόφωνο είτε με υπολογιστή, είτε με τάμπλετ, είτε κινητό, ακόμη και με σταθερό τηλέφωνο. Στην ασύγχρονη εκπαίδευση πραγματοποιούνται κυψέλες, όπως τις λένε, δηλαδή εικονικές τάξεις, στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές και κάθε καθηγητής τις δημιουργεί. Στις μικρές τάξεις πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς για να ανοίξουν λογαριασμούς για τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πάντως τα σχολεία έχουν στείλει οδηγίες και μεγάλη μερίδα μαθητών έχει εγγραφεί στο ΠΣΔ. Να σημειωθεί πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ομάδα συντονισμού για να δίνονται κατευθύνσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς», τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή 19 Λύκεια έχουν δηλώσει συμμετοχή στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα και 13 Λύκεια ετοιμάζονται.
Βέβαια ο ίδιος σημείωσε πως δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να υποκαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης και τόνισε πως με την τηλεκπαίδευση εκείνο που πετυχαίνουμε είναι να έχουμε τους μαθητές σε συνεχή επαφή με το σχολείο, ιδιαίτερα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που τη χρειάζονται περισσότερο απ’ όλους τους άλλους.
Πόσο όμως έτοιμοι ήταν οι εκπαιδευτικοί για τη νέα αυτή εκπαιδευτική διαδικασία; Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν επιμορφωθεί γι’ αυτό και δεν γνώριζαν. Τα σχολεία έχουν οργανωμένα εργαστήρια και εκπαιδευτικούς πληροφορικής που γνωρίζουν, όμως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν γνώριζαν από τηλεκπαίδευση όπως και οι μαθητές και οι γονείς. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί έπεσαν … με τα μούτρα στα νέα δεδομένα και πάνω από 250 στη Μαγνησία προετοιμάστηκαν σε τόσο λίγο χρόνο.

Να σημειωθεί πως και ο εξοπλισμός είναι ιδιωτικός, με ότι μέσω τεχνολογίας έχει ο καθένας.
Τέλος, ο κ. Σαβελίδης σχολιάζοντας το ζήτημα των πανελληνίων εξετάσεων, ανεφερε πως η Υπουργός Παιδείας έχει μιλήσει για τρία σενάρια, με το ένα από αυτά να θέλει τις εξετάσεις να γίνονται τον Σεπτέμβριο. Όμως, τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.