Στα κρεβάτια νοσηλείας του Νοσοκομείου μόνοι και ανήμποροι ενήλικες και παιδιά!

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» τείνουν καθημερινά χείρα βοηθείας

Εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο Νοσοκομείο Βόλου δρουν εθελοντικά και με στόχο μόνο την ανακούφιση των ασθενών και τη βοήθειά τους οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου». Άνθρωποι καθημερινοί, της προσφοράς, που τείνουν καθημερινά χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που νοσηλεύονται και δεν έχουν καμία βοήθεια, καμία παρέα. Ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρήστος Φώτου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή τόνισε πως πολλές είναι οι φορές που οι εθελοντές του Συλλόγου φροντίζουν μοναχικούς συμπολίτες, ενώ η βοήθειά τους φτάνει και σε παιδιά, κυρίως ξένων χωρών, που έχουν εγκαταλειφθεί κατά καιρούς στο Νοσοκομείο.
Βρίσκονται καθημερινά στους διαδρόμους και τους θαλάμους του Νοσοκομείου Βόλου. Δεν είναι γιατροί, ούτε νοσηλευτές, αλλά ούτε και προσωπικό. Είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο που ασθενεί.

«Σταθερή και συνεπής πορεία εθελοντισμού»

Οι εθελοντές του Συλλόγου “Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου” παρέχουν κάθε βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και κυρίως σε μοναχικούς ανθρώπους, χωρίς συγγενείς και φίλους ή ακόμη και σε παιδιά κυρίως αλλοδαπά, που κατά καιρούς έχουν εγκαταλειφθεί στο Νοσοκομείο.
“Όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερή και συνεπής η πορεία εθελοντισμού και προσφοράς στο Νοσοκομείο. Πολλά μέλη μας πηγαίνουν καθημερινά, φροντίζουν άτομα που έχουν πρόβλημα, ακόμη ταΐζουν και κάποιους ανήμπορους συμπολίτες μας. Έχει τύχει να βοηθήσουμε και σε κάποιες περιπτώσεις παιδάκια από άλλες χώρες που είχαν εγκαταλειφθεί στο Νοσοκομείο κι εμείς τα φροντίζαμε προσφέροντας κάθε βοήθεια, δώρα ακόμη και χρήματα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν έχουν οικογένεια και είναι μόνοι στο Νοσοκομείο.
Άλλωστε πόσες φορές δεν είδαμε ότι υπήρξαν άνθρωποι που πέθαναν μόνοι στο Νοσοκομείο και δεν βρέθηκε ούτε ένας συγγενής να αναλάβει την κηδεία. Και σε αυτές τις περιπτώσεις συνεισφέρουμε κι εμείς στα έξοδα για να μπορέσουν να ταφούν”, ανέφερε ο κ. Φώτου, φέρνοντας στο προσκήνιο εικόνες που σε πολλούς ξενίζουν, όμως είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

Κάλεσμα για εθελοντές

Η βοήθεια που παρέχουν οι εθελοντές του Συλλόγου είναι πολύτιμη όμως οι ανάγκες είναι καθημερινές. Για το λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για να εισρεύσουν στους Φίλους του Νοσοκομείου κι άλλοι εθελοντές, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακουφιστούν και να έχουν στο πλευρό τους μια συντροφιά κι άλλοι άνθρωποι, που το έχουν ανάγκη.
Για τη δράση του, ο Σύλλογος έχει βραβευτεί από δύο Προέδρους της Δημοκρατίας, τους κ.κ. Στεφανόπουλο και Παπούλια, ενώ η συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι άριστη και καθημερινή.
Το έργο όμως του Συλλόγου αναγνωρίστηκε πρόσφατα και εμπράκτως από την κοινωνία του Βόλου, όταν, όπως τόνισε ο κ. Φώτου, με αφορμή την πανδημία ξεκίνησε καμπάνια στήριξης του Νοσοκομείου.
“Όταν ξεκινήσαμε με τον Βουλευτή κ. Μπουκώρο την καμπάνια για την προσφορά στο Νοσοκομείο και τη συγκέντρωση χρημάτων στην περίοδο της πανδημίας, ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και κατέθεσε χρήματα για να τα προσφέρουμε στο Νοσοκομείο. Συγκεντρώσαμε 30.000 ευρώ, τα οποία τα διανείμαμε σε δωρεές στο Νοσοκομείο. Πήραμε γάντια, μάσκες και μηχανήματα απαραίτητα για τον καθαρισμό κι όλα αυτά σε συνεργασία με τη Διοίκηση. Το μεγαλύτερο ποσό ήρθε από το Επιμελητήριο με 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα από συμπολίτες”, σημείωσε ο γραμματέας του Συλλόγου.

Σημαντική δομή ο «Ξενώνας»

Τέλος, η προσφορά των Φίλων του Νοσοκομείου δεν σταματά εδώ, καθώς μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν και δημιούργησαν τον Ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών, που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές της Μαγνησίας ή από τα νησιά και δεν έχουν κατάλυμα. Ο Ξενώνας, που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο, δίπλα από την Ψυχική Δομή, μπορεί να φιλοξενήσει τους συγγενείς ασθενών, προσφέροντάς τους ανακούφιση και βοήθεια.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν πληροφορίες για τον Ξενώνα, ή επιθυμούν να γίνουν μέλη των Φίλων του Νοσοκομείου και να προσφέρουν, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24210-30652 και στο κινητό του κ. Φώτου 6977059526.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.