Στα περυσινά επίπεδα η τιμή του πασχαλινού οβελία στη Μαγνησία

Από 8,80 έως και 9,5 € το κιλό και με ικανοποιητική επάρκεια

Στα περυσινά επίπεδα θα κινηθεί και φέτος η τιμή του πασχαλινού οβελία από 8,80 έως και 9,5 € το κιλό, ενώ ο εφοδιασμός των κρεοπωλείων ξεκίνησε και οι καταναλωτές κάνουν τις πρώτες παραγγελίες τους, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μ. Πέμπτη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος, οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία έχουν ήδη γίνει από τους περισσότερους, οι οποίοι φέτος θα κληθούν να καταβάλουν από 8,80 έως και 9,5 €/κιλό για να προμηθευθούν αρνί και κατσίκι ελληνικής παραγωγής, τιμή που κυμαίνεται στα ίδια με πέρυσι.
Επίσης, όσοι επιθυμούν να έχουν στο πασχαλινό τραπέζι και το κλασσικό κοκορέτσι θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η τιμή του είναι ένα με δύο ευρώ ακριβότερη σε σχέση με αυτή του οβελία. Ο κ. Κανελλόπουλος συνιστά στον κόσμο να είναι προσεκτικός αναφορικά με τις ιδιαίτερα φθηνές τιμές που υπάρχουν, επισημαίνοντας πως όταν δουν ελληνικό αρνί ή κατσίκι κάτω από 8,80€ το κιλό, υπάρχει πιθανότητα να μην έχει την ανάλογη ποιότητα με αυτά που βρίσκει κάποιος τα κρεοπωλεία της γειτονιάς.

Παράλληλα αναφορικά με τις πολύ χαμηλές τιμές, που φτάνουν τα 5 Ευρώ το κιλό, που πουλάνε ορισμένα μάρκετ, ο πρόεδρος ζητά από την Πολιτεία να παρέμβει, αφού δημιουργούνται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και οι ντόπιοι παραγωγοί που αναγκάζονται να δίνουν τα αμνοερίφια σε τιμές κάτω του κόστους.
Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά, ότι υποβαθμίζεται το προϊόν τους, που έχει ως συνέπεια να πλήττεται άμεσα και η πρωτογενής παραγωγή.
Τέλος σημειώνει πως είναι παράδειγμα προς μίμηση η κίνηση της ΕΒΟΛ η οποία προμηθεύτηκε 650 αρνιά από Μαγνησιώτες κτηνοτρόφους και σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρεοπωλών του νομού παραδόθηκαν στους δήμους για να διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας, και κάλεσε και άλλους τοπικούς φορείς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που ενισχύει τους ντόπιους παραγωγούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.