Σταμάτης Περίσσης: “Μην απαξιώνουμε το πλωτό ασθενοφόρο”

Εξαιρετική χαρακτήρισε την ύπαρξη του πλωτού ασθενοφόρου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, τονίζοντας πως είναι ένα μέσο που εδώ και χρόνια το ήθελαν οι νησιώτες. Ωστόσο, για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει αυτό με πάνω από 5 μποφόρ, ο κ. Περίσσης εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν φταίει αστοχία στο ίδιο το πλωτό ή ευθύνονται οι κυβερνήτες του. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως το πλωτό ασθενοφόρο έχει κάνει ήδη δεκάδες διακομιδές και θα πρέπει η πολιτεία να είναι “απίκο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις λίγες αυτές ημέρες του χρόνου, που έχει κακοκαιρία και δεν μπορεί να ταξιδέψει, ώστε να βρει γρήγορα και άμεσα άλλους τρόπους μεταφοράς των ασθενών, όπως αεροδιακομιδές.

“Διαφωνώ απόλυτα με την απαξίωση του πλωτού ασθενοφόρου. Τα νησιά μας έχουν 365 ημέρες τον χρόνο που πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι ημέρες της κακοκαιρίας είναι σχετικά λίγες. Ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη δεν πρέπει να απαξιωθεί το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε.  Εάν τώρα σε δύσκολες συνθήκες υπάρχει μια δυσκολία για τη μεταφορά δεν ακυρώνει τον στόχο που έχει έρθει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Περίσσης, επισημαίνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη του πλωτού ασθενοφόρου στα νησιά μας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το πλωτό δεν μπορεί να ταξιδέψει με άνω των 5 μποφόρ, ο κ. Περίσσης σημείωσε πως οι προδιαγραφές του λένε για 8 μποφόρ, σημειώνοντας  “Δεν ξέρω εάν η αστοχία οφείλεται στο σκάφος καθεαυτό ή στους κυβερνήτες του”.

Ανέφερε πως το εν λόγω πλωτό είναι σαν αυτά που υπάρχουν σε όλα τα νησιά, δεν είναι βαρέως τύπου και τόνισε πως “πρέπει να δει το λιμενικό για ποιο λόγο δεν ταξιδεύει από τη στιγμή που οι προδιαγραφές του είναι μέχρι και 8 μποφόρ”, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό της Παρασκευής, που ασθενής στην Αλόννησο έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, το πλωτό δεν μπορούσε να ταξιδέψει με τον υπάρχοντα καιρό και εν τέλει, μετά από ώρες επιστρατεύτηκε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, σημείωσε ότι ” αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τη θέση που βρέθηκε ο δήμαρχος Αλοννήσου, να μην μπορεί να φύγει ο ασθενής. Άλλο αυτό και το να ζητάει την ασφαλή μεταφορά, κι άλλο που βλέπω εν δυνάμει απαξίωση του μέσου”.

Ο κ. Περίσσης συμπλήρωσε πως το σκάφος έχει πραγματοποιήσει ήδη δεκάδες διακομιδές και ποτέ δεν λέγεται κάτι γι’ αυτές, όμως γίνεται θέμα η μία ή δυο αστοχίες που έχουν συμβεί. ” Να φροντίσει η πολιτεία αφού αυτές τις λίγες φορές δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το πλωτό, να είναι απίκο με άλλα μέσα. Αυτή την προσπάθεια δεν θέλουμε να την απαξιώσουμε. Την περιμέναμε χρόνια να την έχουμε δίπλα μας και οι μεταφορές είναι δεκάδες και όχι αυτές οι δυο που έγιναν θέμα”, είπε ο κ. Περίσσης.

Αναφορικά με την κάψουλα για τη μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό ο κ. Περίσσης ανέφερε πως είχε ζητήσει εδώ και μέρες εφόσον το πλωτό ασθενοφόρο εδρεύει στη Σκόπελο, να υπάρχει και μία κάψουλα στο νησί και να μην χρειάζεται το πλωτό να μεταβεί στον τομέα του ΕΚΑΒ στη Σκιάθο, να πάρει την κάψουλα και να επιστρέψει στη Σκόπελο για να παραλάβει τον ασθενή.

Τέλος, ο κ. Περίσσης ανέφερε για το Κέντρο Υγείας ότι έχει λάβει την υπόσχεση του Υπουργού ότι οι κτηριακή αποκατάσταση  έχει ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής και από τον καινούργιο χρόνο θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ωστόσο, το πρόβλημα του Κέντρου είναι και η έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό, καθώς υπάρχει μόνο μία παιδίατρος και ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος που επισκέπτεται το νησί μερικές ημέρες την εβδομάδα, θα σταματήσει στις 20 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.