Σταμάτης Περίσσης στο Ράδιο ΕΝΑ: Προχωρούν μεγάλα και πολλά έργα στη Σκόπελο (ηχητικό)

Τόνισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει αναστάτωση στο νησί λόγω κορωνοϊού

Πολλά είναι τα έργα που έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν το επόμενο διάστημα στη Σκόπελο, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης. Τα έργα αυτά, θα αναβαθμίσουν το νησί και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, ωστόσο αυτή τη στιγμή στη Σκόπελο υπάρχει έκδηλη αναστάτωση με το θέμα του κορωνοϊού και τις διαστάσεις που έχει λάβει, καθώς έχουν ματαιωθεί και ακυρωθεί συνέδρια, τουριστικές εκθέσεις και επαφές με tour operators. Παρόλα αυτά , ο κ. Περίσσης είναι αισιόδοξος πως η τουριστική ζημία θα περιοριστεί και ευελπιστεί κι ο ίδιος σε ένα κύμα τουριστών της τελευταίας στιγμής.

Αναστάτωση στη Σκόπελο λόγω κορωνοϊού
Φυσιολογική χαρακτήρισε ο κ. Σταμάτης Περίσσης την αναστάτωση που επικρατεί και στο νησί της Σκοπέλου για το ζήτημα του κορωνοϊού, καθώς τα νησιά των Β. Σποράδων έχουν μία μονο-οικονομία και ζουν κυρίως από τον τουρισμό.
“Ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξει μεγάλη ζημιά. Η αλήθεια είναι ότι έχουν ανατραπεί συνέδρια, συναντήσεις, εκθέσεις, επαφές με tour operators κτλ. όλα αυτά έχουν αναβληθεί. Εμείς ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα κύμα τουριστών της τελευταίας στιγμής. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι Ευρωπαίοι κλείνουν πακέτα διακοπών Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, τώρα λέμε μήπως κλείσουν Μάρτιο- Απρίλιο -Μάιο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου, ο οποίος σχολίασε πως δεν υπάρχουν κρατήσεις μέχρι στιγμής για καλοκαιιρνές διακοπές.
Πλήθος έργων σε εξέλιξη σε όλο το νησί
Παρόλη την αναστάτωση που υπάρχει και στη Σκόπελο λόγω του κορωνοϊού, ο Δήμος συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση και την προώθηση έργων σε όλους τους τομείς.
Σύμφωνα με τον κ. Περίσση είναι σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι η ασφαλτόστρωση στη Γλώσσα μήκους 3 χιλιομέτρων και η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου. Έχουν αναδειχθεί οι εργολάβοι και τα δύο έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο, ο Δήμαρχος σημείωσε πως μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι έτοιμο όλο το έργο, παρόλα αυτά ένα μεγάλο κομμάτι θα έχει ολοκληρωθεί.
“Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για το αντιπλημμυρικό του Αγνώντα και ζητάμε να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Ο Αγνώντας είχε υποστεί μεγάλη ζημιά το 2015 με τις πλημμύρες, είμαστε πανέτοιμοι σαν Δήμος και ψάχνουμε να βρούμε χρηματοδότηση.
Έχουμε δημοπρατήσει το βιολογικό καθαρισμό Γλώσσας, το δίκτυο αποχέτευσης Λουτρακίου, τον ανυψωτικό αγωγό από το Λουτράκι μέχρι τον Βιολογικό και την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο Έλιος με πλαστικές σωλήνες. Σ’ αυτά έχουν βγει ανάδοχοι και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν, αφού γίνουν όλοι οι έλεγχοι. Πρόκειται για έργα που γίνονται από τον Δήμο μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” προϋπολογισμού 5-5,5 εκ. ευρώ”, τόνισε ο κ. Περίσσης.
Παράλληλα, ο Δήμος έχει αιτηθεί προς την Περιφέρεια την ένταξή του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για το Δημαρχείο, ετοιμάζει τους σχετικούς φακέλους για να ενταχθεί στο πρόγραμμα των πράσινων σημείων και των βιοαποβλήτων, έργα τα οποία ο Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ σημαντικά για το νησί.
Στο μεταξύ, υπάρχουν οι προτάσεις του Δήμου για ένταξη στο Φιλόδημο της πρόσβασης ΑμεΑ στα σχολεία, της πυρασφάλειας όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων.
Ο Δήμος Σκοπέλου κινητοποιείται σε πολλούς τομείς και προωθεί πολλά έργα στο νησί, με τον κ. Περίσση να συνεχίζει και να τονίζει πως υπάρχουν πλήρεις μελέτες για την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου, ενώ έχει εγκριθεί η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Λουτράκι και η βελτίωση του βρεφονηπιακού σταθμού στη Σκόπελο.
“Δουλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Ευτυχώς εμπόδια δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής. Τα εμπόδια δικά μας είναι καθώς δεν έχουμε πλήρη τεχνική υπηρεσία”, σχολίασε ο κ. Περίσσης σχετικά με το ζήτημα που έχει θέσει πολλές φορές και είναι η επάνδρωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να γίνονται μελέτες κι έργα χωρίς καθυστερήσεις.
Αύριο η εξουδετέρωση της νάρκης στο Λουτράκι
Τέλος, ο κ. Περίσσης ανέφερε πως αύριο θα πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση της νάρκης στο Λουτράκι Σκοπέλου. Σημείωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι ειδικοί έχουν καταστρώσει το επιχειρησιακό σχέδιο και οι δημότες έχουν ενημερωθεί καταλλήλως και εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και η νάρκη θα εξουδετερωθεί χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.

Όλη η συνέντευξη του κ. Περίσση στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.