Σταθμός LNG στον Παγασητικό: «Δεν θα βάλουμε ωρολογιακή βόμβα δίπλα στα σπίτια μας»

Ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο Κ. Βιδανόπουλος πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Νέων Παγασών στην εγκατάσταση υγροποιημένου σταθμού φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με τον Κώστα Βιδανόπουλο πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και ανέφερε ότι «δεν θα βάλουμε ωρολογιακή βόμβα δίπλα στα σπίτια μας».
Όπως είπε κανείς δεν συμφωνεί με την προοπτική της δημιουργίας της συγκεκριμένης μονάδας στον Παγασητικό, ο Σύλλογος έχει πάρει αρνητική θέση και ζητήθηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
«Διαφωνώ απόλυτα, διότι δεν γνωρίζω, ενώ τέτοιες κατασκευές που γίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι πήγε να δει την ανάλογη εγκατάσταση που υπάρχει στην Καβάλα, που όμως βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη ακτή.
Ο κ. Βιδανόπουλος επισήμανε ότι η εγκατάσταση στο σημείο που επελέγη να κατασκευαστεί, είναι κοντά στην πόρτα των κατοίκων και αν γίνει μια «στραβή» ρώτα θα πληρώσουν οι κάτοικοι της περιοχής Ν. Παγασών, αλλά και των Αλυκών, της Κριθαριάς, του Αγ. Στεφάνου.
«Η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα είναι ότι εμείς δεν θα κρίνουμε κανέναν προηγούμενο δήμαρχο, ό,τι μπόρεσε ο καθένας έκανε, αλλά από τον εκάστοτε δήμαρχο ζητάμε και πραγματικά έχουν επιλυθεί πάρα πολλά προβλήματα στις Ν. Παγασές και η περιοχή τα επόμενα χρόνια θα γίνει το καλύτερο θέρετρο της Ελλάδας», ανέφερε και τόνισε ότι υπεύθυνοι και υπόλογοι, αν θα προχωρήσουν τελικά οι σχεδιασμοί είναι οι πολιτικοί που στέλνουμε στο Κοινοβούλιο ή στον Δήμο.
Επίσης τόνισε ότι δεν ζητήθηκαν δεσμεύσεις, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει εφόσον υπάρξει επίσημη τοποθέτηση ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση της πλατφόρμας, εκ μέρους κάποιου υπεύθυνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.