Στεφάνου: «Η Εστίαση βάζει πάλι πλάτη αλλά δεν βλέπουμε μέτρα στήριξης»

Ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι οι καταστηματάρχες

204 έλεγχοι έγιναν χθες το βράδυ από τις αστυνομικές Αρχές στον Δήμο Βόλου για να διαπιστωθεί τελικά ότι όλα τα καταστήματα εφήρμοσαν το νέο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και κατέβασαν τα ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ωστόσο ανησυχούν ακόμη περισσότερο για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού το συγκεκριμένο μέτρο δεν συνοδεύτηκε από μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα ακολουθήσει, ειδικά τον ερχόμενο χειμώνα.

Επισημαίνοντας ότι το 50% των καταστημάτων, ειδικά αυτά με μόνο εσωτερικούς χώρους δεν άνοιξαν από τις 25 Μαΐου, όταν και ολοκληρώθηκε το lockdown, ο πρόεδρος toυ Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι το απασχολούμενο προσωπικό μειώθηκε αναλόγως, καθώς και ότι ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Εμείς είμαστε υπέρ κάθε μέτρου εννοείται για το κοινό καλό και η Εστίαση βάζει πλάτη και πάλι. Αλλά τώρα που είναι καλοκαίρι, ο κόσμος βγαίνει μετά τις 21:00, και με το που θα καθίσει κάπου για ένα ποτό, θα πρέπει να χτυπήσουμε ουσιαστικά το καμπανάκι για να κλείσουμε. Οπότε μειώνεται ακόμη περισσότερο ο τζίρος και δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας» αναφέρει.

Θέμα προκύπτει σύμφωνα με τον κο Στεφάνου και για τα εργατικά δεδομένα, και αν οι υπάλληλοι θα δεχθούν να εργάζονται με μειωμένο ωράριο όπως υπογράμμισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μέτρο αυτό ελήφθη με λογική «αποφασίζω και διατάζω» καθώς και ότι έγινε αγώνας από την πλευρά των επαγγελματιών αυτό να περιοριστεί σε επίπεδο Δήμου Βόλου και να μην επεκταθεί σε όλη τη Μαγνησία. Σημαντικό χαρακτηρίζει και ότι το μέτρο ισχύει από τα μεσάνυχτα και όχι από τις 23:00 όπως σκεφτόταν αρχικά η κυβέρνηση, και επέκτεινε το ωράριο μετά από μαζικές πιέσεις.

«Από μέτρα στήριξης για την επιβίωσή μας όμως τι γίνεται; Μας είπαν απλά κλείστε και θα δούμε. Ελήφθη αυτό το μέτρο γιατί εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και στο 1% της Εστίασης κάποια παραπτώματα. Το υπόλοιπο 99% ήταν άψογο στην τήρηση των μέτρων» συμπληρώνει παράλληλα.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του μέτρου; Ο πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας προβλέπει ότι ο κόσμος από τα καταστήματα θα βρεθεί στις πλατείες και τα παγκάκια μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Οπότε, η κατάσταση δεν θα είναι εύκολα ελεγχόμενη…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.