Στέλιος Λημνιός: Ο πρόεδρος του σωματείου της ΑΓΕΤ έχει διαστρεβλωμένη ενημέρωση

«Καθυστερημένο ενδιαφέρον δημιουργίας Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου», σύμφωνα με το μέλος της Π.Π.Μ.

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Ν. Ζυγούρη, σήμερα το πρωί στο «Ράδιο-Ένα» δίνει με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος, ως μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και Τ. Μηχ/γος Μηχανικός, Στέλιος Λημνιός.
Απαντά σε ένα προς ένα τα σημεία των ισχυρισμών του εργαζόμενου, τονίζει ότι «ο πρόεδρος του σωματείου της ΑΓΕΤ έχει διαστρεβλωμένη ενημέρωση», ενώ χαρακτηρίζει «καθυστερημένο ενδιαφέρον για τη δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου», καθώς πλέον, άλλαξε ο νόμος…
Όπως αναφέρει «επιθυμώ να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1. Σε ότι αφορά την ροή των αποβλήτων που θα καίγονται από δω και πέρα, αυτή ανέβηκε στους 30 τόνους ανά ώρα μόνο για τον κλίβανο ΠΚ1.
Η προηγούμενη άδεια για τον κλίβανο αυτό, ήταν 15 τόνοι ανά ώρα.
Η δήλωση του κου Ζυγούρη ότι είχαν από πριν την άδεια να καίνε 30 τόνους ανά ώρα, αφορά στο άθροισμα που αναφέρεται στους 3 κλιβάνους που έχει την άδεια να λειτουργήσει.
Επομένως όταν λειτουργήσουν και οι άλλοι δύο κλίβανοι, η ποσότητα που θα καίγεται θα ανέβει στους 45 τόνους ανά ώρα.
2. Ισχυρίστηκε ότι το σύστημα περισυλλογής του χλωρίου που μόλις τώρα εγκατέστησε η ΑΓΕΤ, κρίθηκε απαραίτητο επειδή θα ανέβει πολύ η κατανάλωση (καύση) των αποβλήτων.
Δηλαδή θα διπλασιαστεί ο ρυθμός στον εν λειτουργία ΠΚ1, όπως ήδη διευκρίνισα.
Για την μέχρι τώρα λειτουργία με 15 τόνους ανά ώρα, μας είπε ότι το παραγόμενο χλώριο το απορροφούσε το παραγόμενο προϊόν.
Αυτό είναι τελείως ανακριβές, διότι το χλώριο που ελευθερώνεται από την καύση πλαστικών, ενσωματώνεται στα καυσαέρια που παράγονται από την καύση και με κανένα τρόπο αυτά δεν απορροφούνται απ΄ το κλίνκερ.
Το κλινκερ δεν είναι αεριούχο ποτό…
Αυτές οι ποσότητες αντιδρούν με την περιεχόμενη ατμώδη υγρασία και παράγουν HCI, ένα τοξικό αέριο που διαφεύγει στο περιβάλλον και το οποίο καταγράφεται από το σύστημα παρακολούθησης των αερίων εκπομπών που διαθέτει η ΑΓΕΤ.
Το ίδιο αέριο (χλώριο) όταν βρεθεί σε συνθήκες μέσων θερμοκρασιών, αντιδρά με άλλα χημικά στοιχεία και παράγει δευτερογενώς καρκινογόνες διοξίνες και φουράνια.
Επομένως το ερώτημα ποιες επιπτώσεις επέφερε αυτή η εγκληματική παράληψη επί 5 χρόνια, που καίγονται πλαστικά, παραμένει αναπάντητο.
3. Ισχυρίστηκε ότι η καύση του CLO θα ήταν ανώδυνη για την ατμόσφαιρα και προτιμότερη από την καύση των πλαστικών ( που- ως γνωστό – περιέχονται στον κωδικό ΕΚΑ19. 12.10 σε ποσοστό 95%). Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του σωματείου έχει διαστρεβλωμένη ενημέρωση.
Θα ήταν χρήσιμο αυτές τις ανακρίβειες να τις υποστηρίξει δημόσια, ένας ειδικός επιστήμονας του εργοστασίου και όχι ένας απλός εργαζόμενος που δικαιούται να έχει άγνοια σε ειδικά θέματα.
4.Για το άκρως σημαντικό και επικίνδυνο θέμα της πειραματικής καύσης αγνώστων και μη αδειοδοτημένων αποβλήτων, ουσιαστικά ” πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα”. Ουσιαστικά δεν ήξερε τι έλεγε.
Αρκεί να διαβάσει την απόφαση στην ΑΕΠΟ, σελ. 20,παρ.4.56 όπου αναφέρεται, ότι επιτρέπεται πειραματική καύση νέων εναλλακτικών καυσίμων μέχρι 90 ημέρες, αρκεί η εταιρία να καταγράφει το αποτέλεσμα και να το ανακοινώνει στις αρμόδιες αρχές.
5. Το καθυστερημένο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου δεν έχει πλέον καμία σημασία.
Διότι στις εκλογές του Ιουλίου 2019, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ παραδώσει την διακυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία, άλλαξε το νόμο και αντί για τοπική Επιτροπή Ελέγχου αποφάσισε μια Εθνικής Εμβέλειας Επιτροπή, ξεκομμένη από τους τοπικούς φορείς και διορισμένη από το ΥΠΕΝ.
6. Τέλος πρέπει να θυμίσουμε στον πρόεδρο του σωματείου ότι όσοι πολίτες πέρασαν τα σύρματα και εμπόδισαν το εγκληματικό “πείραμα” έπραξαν έντιμα, φανερά και σε εκτέλεση αποφάσεων παλλαϊκών, ανοιχτών, δημοκρατικών συνελεύσεων του Δήμου.
Σε πλήρη αντίθεση με τις χωρίς διαβούλευση εγκληματικές αποφάσεις των ξεπουλημένων αρμοδίων, πολιτικών και διοικητικών.
Υπερασπίστηκαν την Δημόσια Υγεία από την διαρκή ρύπανση που επιφέρει η καρκινογόνος καύση εκατοντάδων τόνων πλαστικών κάθε μέρα, μέσα στον αστικό ιστό, δίπλα στα σπίτια τους.
Και θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί, με οποιοδήποτε τίμημα, σε αντίθεση με την ατιμωρησία που θεσμοθετούν οι κατά παραγγελία νόμοι για τα αφεντικά του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.