Στέλιος Λημνιός στο Ράδιο ΕΝΑ: Ο Βόλος θα γίνει σκουπιδότοπος της Κεντρικής Ελλάδος (ηχητικό)

Πρόθυμη η δημοτική αρχή να κάνει υποχωρήσεις, είπε το μέλος της Επιτροπής Πολιτών

Το θέμα της δημιουργίας εργοστασίου SRF στο Βόλο έθιξε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κ. Στέλιος Λημνιός, επισημαίνοντας πως ο Βόλος θα γίνει σκουπιδότοπος της Κεντρικής Ελλάδας, έχοντας παράλληλα και μια πρόθυμη δημοτική αρχή να κάνει υποχωρήσεις.
Ο κ. Λημνιός σημείωσε πως στην ΑΓΕΤ η παραγωγή τσιμέντου έχει πέσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, γιατί δεν υπάρχει ζήτηση, καθώς δεν υπάρχει κατασκευαστική δραστηριότητα. Ε
“Ενώ συνεχίζεται η αύξηση εισροής από την Ιταλία τέτοιων πλαστικών για καύσιμα, την ίδια ώρα το τσιμέντο πέφτει στη ζήτηση, με αποτέλεσμα να γεννάται ένα ερώτημα. Παράγεται συνεχώς τσιμέντο καθ’ όλη τη διάρκεια της καύσης τέτοιων σκουπιδιών ή υπάρχουν περίοδοι, όπου το τσιμέντο δεν παράγεται, αλλά λειτουργεί μόνο σαν αποτεφρωτήρας σκουπιδιών;”, αναρωτήθηκε ο κ. Λημνιός και τόνισε πως αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο η ΑΓΕΤ μπορεί να το απαντήσει.
Σημείωσε τέλος πως ο λαός του Βόλου είναι απέναντι σε τέτοια σχέδια, επισημαίνοντας πως ” Δεν μπορεί να αφήσουμε την υγεία μας στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχει αποδειχθεί ότι ο Βόλος έχει προώρους θανάτους με 4πλασιο ρυθμό από τον πανελλήνιο μέσο όρο. Πρέπει να προφυλαχθούμε από κάθε πηγή ρύπανσης για να μειώσουμε το κακό”.

Όλη η συνέντευξη του κ. Λημνιού στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.