Στη φυλακή 47χρονος Βολιώτης οδηγός που μεθυσμένος, τραυμάτισε γυναίκα

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 44 μηνών χωρίς αναστολή και μετατροπή

Καταπέλτης ήταν το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για έναν 47χρονο Βολιώτη, που είχε πολλές φορές συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ τραυμάτισε και μια 63χρονη σοβαρά σε κεφάλι και πόδι παρασύροντας την. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 44 μηνών χωρίς αναστολή, μετατροπή και χωρίς η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι πήρε «εισιτήριο» για τη φυλακή.
Ο 47χρονος, που κατηγορούνταν για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως και για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, τιμωρήθηκε επιπλέον με χρηματική ποινή 5.000 € αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για διάστημα έξι μηνών.
Ο δράστης που εκπροσωπούνταν στη δίκη μέσω πληρεξούσιου συνηγόρου είχε χάσει το δίπλωμα του στις 28 Ιουνίου του 2010, αφού οι Αρχές του το αφαίρεσαν λόγω του γεγονότος, ότι είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος αρκετές φορές στο παρελθόν.
Στις 2 Νοεμβρίου του 2016 στις 6 το πρωί ενώ κινούνταν επί της Ιωλκού στο Βόλο με το “παπί” του χωρίς δίπλωμα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο παρέσυρε μια 63χρονη Βολιώτισσα που μόλις είχε κατέβει από το αυτοκίνητο της τραυματίζοντας την σοβαρά, ενώ την εγκατέλειψε στο δρόμο. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο Νοσοκομείο, με κάκωση στο κεφάλι και στην κνήμη.
Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει γρήγορα το δράστη και σε έλεγχο αλκοτέστ που τον υπέβαλλε, «τερμάτισε» το αλκοολόμετρο, που στην πρώτη μέτρηση έδειξε αλκοόλ 2,68 χλγ. ανά λίτρο αέρα.
Ο δικηγόρος του 47χρονου ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου λέγοντας πως ο πελάτης του πλέον έχει συνετιστεί, δεν πίνει, έχει βρει εργασία και γενικά διάγει έναν ήσυχο βίο, παρόλα αυτά δεν έπεισε την έδρα που αποφάσισε να τον στείλει στη φυλακή, επιβάλλοντας του την παραπάνω ποινή.

“Καμπάνα” 14 μηνών για μέθη
Με 14 μήνες με τριετή αναστολή και έφεση τιμωρήθηκε ένας 46χρονος από τη Νέα Ιωνία που οδηγούσε μεθυσμένος και προκάλεσε ατύχημα με υλικές ζημιές, χρηματική ποινή 2.000 € και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες.
Ο άνδρας που δικάστηκε ερήμην, φέρεται την παραμονή Χριστουγέννων του 2016 στις δύο παρά δέκα το πρωί στην οδό Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία να χτύπησε με το αυτοκίνητο του άλλο όχημα, ενώ σε έλεγχο αλκοτέστ που του έγινε βρέθηκε 1,06 στην πρώτη και 1,05 στη δεύτερη μέτρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.