Στη φυλακή ανήλικοι ληστές 50χρονης γυναίκας στον Βόλο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή

Το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο θα πάρουν οι δύο ανήλικοι που το έσκασαν από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, το απόγευμα της Πέμπτης και λήστεψαν το βράδυ μια 50χρονη γυναίκα υπήκοο Αλβανίας που κινούταν πεζή, επί των οδών Κωνσταντά με Δεληγιώργη στον Βόλο και κατηγορούνταν για ληστεία από κοινού και ελαφρά σωματική βλάβη.

Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία την Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και έκαναν τη ληστεία σε βάρος της γυναίκας, το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά της.

Οι ανήλικοι την πλησίασαν από πίσω, την έπιασαν από τον λαιμό, την έριξαν στο δρόμο και την έσερναν, προσπαθώντας να κλέψουν την τσάντα της, αλλά δεν τα κατάφεραν, διότι την είχε περάσει χιαστεί από τον ώμο της και τελικά της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με εκδορές στα γόνατα και στον μηρό. Την επόμενη μέρα συνελήφθησαν, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε τη γυναίκα.

Οι δύο ανήλικοι, που κατάγονται από την Καλαμάτα και το Ναύπλιο, οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ένα τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους, τους είπε να κάνουν τη ληστεία και μάλιστα πήρε το κινητό, ωστόσο αυτό δεν στέκει γιατί η γυναίκα είπε ότι οι δράστες ήταν δύο.

Οι νεαροί ζήτησαν συγνώμη που το έσκασαν από το ίδρυμα και ζήτησαν να επιστρέψουν ξανά, ωστόσο ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέας ανηλίκων αποφάσισαν να προφυλακιστούν.

Οι δύο ανήλικοι βρισκόταν στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σύσταση συμμορίας και γνωρίστηκαν στο ίδρυμα. Εκτιμάται ότι ο κάθε ανήλικος με άλλα άτομα έκαναν από περίπου 10 κλοπές ο καθένας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα για τον πρώτο η ανακρίτρια Καλαμάτας του είπε επιβάλει ως αναμορφωτικό μέτρο να δουλεύει σε υπηρεσία του Δήμου που ο ανήλικος παραβίασε και στη συνέχεια αποφασίστηκε η εισαγωγή του στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.