Στη φυλακή 24χρονος για ληστείες με απειλή μαχαιριού σε καταστήματα του Βόλου- Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος συνεργός του

Άγουσα για τις φυλακές Λάρισας πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 24χρονος που κατηγορείται για δύο ληστείες αρτοποιείου στον Βόλο και καφέ στην οδό Λαρίσης, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, κατά δύο γυναικών υπαλλήλων αντίστοιχα. Ο 25χρονος συνεργός του, ο οποίος φυλούσε «τσίλιες» στην δεύτερη ληστεία, αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Οι δύο νεαροί απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια διακοπών του Πρωτοδικείου Βόλου, ο πρώτος παραδέχτηκε ότι έκανε τις ληστείες, για να βρει χρήματα, ώστε να εξασφαλίσει την δόση του και ο δεύτερος ότι ήταν συνεργός του πρώτου στην ληστεία του καφέ, όπου φυλούσε «τσίλιες» στην πόρτα για να μην μπει κάποιος πελάτης. Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος καθ’ ομολογία δράστης των δύο ληστειών, κατέθεσε ότι δεν έκανε τις ληστείες με την απειλή μαχαιριού, αλλά με νυχοκόπτη (!) στο αρτοποιείο και με πολύγωνο κλειδί στο καφέ.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, δεν βρήκαν μαχαίρι ή τα αντικείμενα που ο νεαρός δήλωσε πως έκανε τις δύο ληστείες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεαροί εργάζονται περιστασιακά, ενώ ο «τσιλιαδόρος» είναι φοιτητής σε καλή σχολή του Πανεπιστημίου.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας υπηρεσίας, αποφάσισαν την προφυλάκιση του 24χρονου μέχρι να γίνει η δίκη του, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας. Για τον 25χρονο συνεργό του αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με όρους την απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και την εμφάνισή του μια φορά τον μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος ήδη δίνει το παρόν στην Αστυνομία, για παλιότερη υπόθεση ναρκωτικών και είναι συνεπής.

Πως έγιναν οι δύο ληστείες
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος που προφυλακίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 17-04-2023, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε σε κατάστημα (αρτοποιείο) της πόλης του Βόλου και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την υπάλληλο να ανοίξει το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, κλέβοντας το χρηματικό ποσό των 200 €, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ο νεαρός ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της ληστείας με την απειλή μαχαιριού, ενώ επιπλέον αναγνωρίστηκε από την υπάλληλο του αρτοποιείου.
Το βράδυ της Τρίτης 18 του μήνα, στον Βόλο, ο 24χρονος, παρέα με τον 25χρονο, πήγαν σε καφέ στην οδό Λαρίσης και, αφού απείλησαν με μαχαίρι την 54χρονη υπάλληλο, έκλεψαν ποσό λίγο μεγαλύτερο των 200 € από την ταμειακή μηχανή και έφυγαν.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δράστες σε δίκυκλο, ενώ αντιλαμβανόμενοι την προσέγγιση των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα σε κοντινή απόσταση, διαφεύγοντας πεζοί. Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν, ο πρώτος από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και ο δεύτερος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, και συνελήφθησαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.