Στη «φάκα» μεγαλο-λαθρέμπορος οινοπνεύματος- Θα έβγαζε στην αγορά της Μαγνησίας νοθευμένα ποτά

Κατασχέθηκαν 13 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης κι ένας τόνος αλκοολούχο υγρού

Ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είχαν στήσει λαθρέμποροι σε Στεφανοβίκειο και Αρμένιο. Σήμερα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας ανακοίνωσε πως συνελήφθη ένας 60χρονος ημεδαπό, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για πλαστογραφία και για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο 22χρονοι αλλοδαποί, εργάτες της επιχείρησης, διότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Μαγνησίας, μετά την είδηση προ δύο ημερών, πως στο Στεφανοβίκειο και στο κοντινό χωριό του Ν. Λάρισας, Αρμένιο βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες νοθευμένου κρασιού και τσίπουρο. Οι πρώτες πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, όμως σήμερα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις, δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, μετά από τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, διενεργήθηκαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης, σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


13 δεξαμενές περιέχουσες 13 τόνους αιθυλικής αλκοόλης,
60 φιάλες αλκοολούχο ποτού των 700 ml ,
6.553 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών
1.052 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αιθυλική αλκοόλη,
τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αλκοολούχο υγρό και
δύο πλαστικά δοχεία του 1,5 λίτρου με διαλύτη-νέφτι.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, μία ρυμουλκούμενη κλειστή καρότσα και ένα μη αυτοκινούμενο παλετοφόρο, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητας.


Κατά τις έρευνες στους χώρους κλήθηκαν και συνέδραμαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας. Από υπαλλήλους του Τελωνείου Λάρισας δεσμεύτηκαν 13.784,5 λίτρα χύμα και εμφιαλωμένου οίνου, ενώ από υπάλληλους της Χημικής Υπηρεσίας ελήφθησαν δείγματα από τις προαναφερόμενες κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων υγρών και τη δεσμευθείσα ποσότητα οίνου για χημική ανάλυση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με το λαθραίο οινόπνευμα, τα νοθευμένα ποτά, αλλά και ολόκληρη τη «βιομηχανία» που είχε στηθεί.